Αιφνιδιαστική επιχείρηση ευρείας έκτασης εξαπέλυσαν από μέσα στη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών Θήβας οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς είχαν πληροφορίες ότι κάποιοι από τους μετανάστες έχουν μπει για τα καλά στο «παιχνίδι» της διακίνησης ναρκωτικών.

Συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ ενδεικτικό της απειθαρχίας των παραβατικών μεταναστών είναι ότι ένας, ο οποίος προσήχθη, έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον διοικητή πως θα τον σκοτώσει μόλις αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις!

Αρχικά οι αστυνομικοί κλήθηκαν από μετανάστες, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι κάποιοι ανάμεσά τους φιλοδοξούν να πάρουν τα ηνία της δομής, ασκώντας βία και τρομοκρατώντας όσους τους αντιστέκονται. Για την επιχείρηση, που είχε σχεδιαστεί σε συνεννόηση του νέου διοικητή της δομής με την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση, χρειάστηκε η παρουσία ανδρών των ΜΑΤ.

Παράλληλα, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών «ξεψάχνισαν» με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά τους χώρους της δομής και, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακάλυψαν ποσότητες κάνναβης και λαθραίων τσιγάρων.

Αλλά και το hot spot της Μόριας απασχολεί καθημερινά το αστυνομικό δελτίο για επεισόδια, σφαγές, ληστείες, κλοπές και φυσικά ναρκωτικά. Πρόσφατο περιστατικό, αλλά σίγουρα όχι τελευταίο, ήταν η σύλληψη ενός μετανάστη, ο οποίος εντοπίστηκε να διακινεί μεγάλο αριθμό ναρκωτικών χαπιών μέσα στο hot spot. Ο συγκεκριμένος φέρεται ότι έχει υποβάλει αίτημα για τη χορήγηση ασύλου, αλλά στο μεταξύ ανέλαβε τον ρόλο του «ντίλερ» μέσα στη δομή!

Ναρκέμπορος

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης εντόπισαν στην κατοχή του 270 ναρκωτικά χάπια διάφορων τύπων, τα οποία αρνήθηκε να εξηγήσει πού τα βρήκε. Ο αιτών άσυλο… ναρκέμπορος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, με τη δικογραφία σε βάρος του για διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι απανωτές συλλήψεις μεταναστών για διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίου καπνού μέσα στις δομές καθιστούν σαφές ότι διεκδικούν μερίδιο από την «πίτα της παρανομίας», την ώρα που περιμένουν τις απαντήσεις στις αιτήσεις τους για παροχή ασύλου.

Η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει και πρόσφατα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή να υπάρχει στενή συνεργασία των διοικήσεων των δομών με τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να αναχαιτιστούν οι εγκληματικές οργανώσεις που έχουν συγκροτήσει κάποιοι μετανάστες εντός των hot spots.

πηγή:newsbreak.gr-bloko.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις