Δεν προδιαγράφεται ευοίωνο το μέλλον των εργασιακών σχέσεων μετά την κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Συνδικαλιστές εκφράζουν ήδη τις ανησυχίες τους για το τι μπορεί να επιφέρει στα εργασιακά η καινούργια κρίση και πώς θα μπορέσουν να διασώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από τα εργασιακά δικαιώματα.
Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θανάσης Παπαδημόπουλος, έκανε λόγο για ένα πολύ δύσκολο τοπίο, σε σχέση με την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και στο άνοιγμα των καταστημάτων. Το μόνο που είναι γνωστό μέχρι τώρα, είναι ότι στον κλάδο του τουρισμού μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα ανοίξουν, οπωσδήποτε, πάντως, εντός δύο εβδομάδων θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, βάσει και των κρατήσεων που θα υπάρχουν.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις επιπτώσεις στην αγορά εάν δεν λειτουργήσουν αυτές οι μονάδες. Νομίζω θα βιώσουμε ακόμη μία κρίση, ευελπιστούμε να συγκρατηθεί σε κάποιο βαθμό» είπε ο κ. Παπαδημόπουλος, μην κρύβοντας τους φόβους του για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό που φοβόμαστε, είπε, είναι ότι οι εργαζόμενοι θα δηλώνονται για λιγότερες ώρες και θα δουλεύουν περισσότερο, με τα μεροκάματα να φτάνουν τα 18 ευρώ. Ο πρόεδρος του ΕΚΒ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας και τον ΕΦΚΑ.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις