Θεοδωρικάκος: Καμιά νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τον Μεγάλο Περίπατο

52

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας έστειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος καλώντας, επί της ουσίας, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμμορφωθούν με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη εξήγησε πως «το ΣτΕ ακύρωσε την κοινή υπουργική απόφαση των 4 υπουργών για τον «Μεγάλο Περίπατο»  για λόγους που ανάγονται στην νομοθετική εξουσιοδότηση και όχι για λόγους που σχετίζονται με τη σκοπιμότητα του έργου» και υπογράμμισε: «εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση για νομοθετική  πρωτοβουλία που θα καλύπτεται η σχετική πλημμέλεια. Είναι απολύτως  σεβαστή η απόφαση ΣτΕ και ο Δήμος στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του θα πρέπει να κρίνει αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού  του προγράμματος – και σε ποιο βαθμό- τηρώντας όλους κανόνες δημόσιου λογιστικού».

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης είχε ζητήσει από τον κ.Θεοδωρικάκο να αποκαλύψει τις προθέσεις της Κυβέρνησης, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με εξίσου εμφατικό τόνο ο κ.Θεοδωρικάκος, υπενθύμισε την αυτοτέλεια των Δήμων αλλά και τις αρμοδιότητες της αποκεντρωμένης διοίκησης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στο έργο τους.

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like