Θεοχάρης: Η καμπάνια δωρήθηκε στον ΕΟΤ από τους ιδιώτες – Fake news τα περί 32 εκατ. ευρώ

95

Απαντήσεις γύρω από την πολυσυζητημένη καμπάνια του ΕΟΤ έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ξεκαθαρίζοντας ότι η καμπάνια δωρήθηκε στον ΕΟΤ από τους ιδιώτες ενώ παράλληλα χαρακτήρισε ως fake news τα σενάρια περί κόστους 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Απαντώντας σε  ερωτήσεις της βουλευτού του Μέρα 25 Αγγελικής Αδαμοπούλου περί απευθείας ανάθεσης της διαφημιστικής προβολής της Ελλάδας στη Marketing Greece με τίμημα 32 εκ. ευρώ ο κ. Θεοχάρης είπε ότι είναι κρίμα να ασχολείται το Κοινοβούλιο με fake news. “32 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι ούτε ο προϋπολογισμός του ΕΟΤ. Ακούσαμε  εδώ ότι  πήραμε την παραλία στο Μαρμάρι και τη φέραμε στην Κροατία. Εδώ ακούσαμε ακόμα και ότι δε θα υπογραφεί η συμφωνία για την ΑΟΖ. Είναι ανάξια λόγου όλα αυτά” .

Ο Υπουργός Τουρισμού επανέλαβε ότι η Marketing Greece αλλά μια εταιρεία που θα ένωνε δυνάμεις ιδιωτικού και δημόσιου φορέα για να λειτουργεί συμπληρωματικά στον ΕΟΤ.Στη δευτερολογία της η κα Αδαμοπούλου επέμεινε στο ερώτημα για ποιο λόγο παραιτήθηκαν τα μέλη του ΕΟΤ αφού όπως υποστήριξε ο Υπουργός ο Οργανισμός δεν παρακάμπτεται ενώ ζήτησε επιπλέον στοιχεία για τη σύμβαση και του κόστους των 32 εκατομμυρίων ευρώ.

“Αν συνεχίσετε να μιλάτε για 32 εκ είστε σε σύγχυση. Όλος ο διαφημιστικός προϋπολογισμός του ΕΟΤ εχει λίγο πάνω από 30 εκατομμύρια. Ο ΕΟΤ δεν αποδυναμώθηκε. Ο ΕΟΤ κάνει τη σύμβαση. Η σύμβαση για το Greece for home είναι 99.000 ευρώ” είπε ο κ. Θεοχάρης.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες, όπως τώρα που ο ελληνικός τουρισμός είναι στο σημείο μηδέν, δεν μπορούμε να πάμε διχασμένοι, αλλα να διαφημίζει ο ιδιωτικός τομέας και άλλα ο δημόσιος.

“Αυτή η καμπάνια δωρήθηκε στον ΕΟΤ. Φτιάχτηκε από ιδιώτες και δωρήθηκε απευθείας στον ΕΟΤ χωρίς δικαιώματα. Ο ιδιωτικός τομέας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ήταν στο πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ οι συνεργασίες αυτές. Θα συνιστούσε απιστία στον ελληνικό λαό να μην το κάναμε. Εμείς δεν κάνουμε κωλοτούμπες” κατέληξε.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like