Κινητοποίηση νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Κινητοποίηση νοσηλευτών στη Θεσσαλονίκη

Σε ένδειξη συμπαράστασης συμμετείχαν και εργαζόμενοι του ΕΣΥ άλλων ειδικοτήτων. Οι νοσηλευτές τάσσονται ενάντια σε κάθε σχεδιασμό κατηγοριοποίησης του νοσηλευτικού προσωπικού με κριτήριο την εκπαιδευτική βαθμίδα, ζητούν ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο, ένταξη στα ΒΑΕ, νέες προσλήψεις μονίμων, κ.ά.
νοσηλευτες
νοσηλευτες

Οι νοσηλευτές τάσσονται ενάντια σε κάθε σχεδιασμό κατηγοριοποίησης του νοσηλευτικού προσωπικού με κριτήριο την εκπαιδευτική βαθμίδα, ζητούν ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο, ένταξη στα ΒΑΕ, νέες προσλήψεις μονίμων

«Δεν είναι δυνατόν να διαχωρίζεται το προσωπικό σε νοσηλευτές και σε βοηθούς, με κριτήριο το εάν είναι ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ. Κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, φροντίζουν το ίδιο για τον ασθενή», δήλωσε η γενική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ Ελένη Μπακιρλή. «Είναι ερώτημα, εάν κάτι τέτοιο ισχύσει και με δεδομένες τις ελλείψεις, με ποια ιδιότητα και με ποια αρμοδιότητα οι ΔΕ νοσηλευτές, που είναι σχεδόν οι μισοί από το σύνολο του προσωπικού, θα προσφέρουν στο εξής νοσηλεία», δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης.
Πηγή: iefimerida.gr

φωτογραφία intimenews ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις