Η αστυνομική επιχείρηση έγινε στην πλατεία Καλλιθέας, στην Ανω Πόλη – Υπέρμετρη βία από την αστυνομία καταγγέλλουν πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία

Αντιδράσεις προκάλεσε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες τα μεσάνυχτα, στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη, στη Θεσσαλονίκη.

Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για συγκεντρωμένα άτομα στην περιοχή και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις για να απομακρύνουν το πλήθος.

Λίγο πριν την επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε παρευρισκομένους κάνοντας χρήση κρότου λάμψης και χημικού σπρέϊ.

Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών και προσπάθησαν να απομακρυνθούν στα γύρω στενά.

Κάνουν μάλιστα λόγο για βία από πλευράς αστυνομίας, δημοσιοποιώντας τις παρακάτω φωτογραφίες:

via1
via2

Από την πλευρά της, η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έφτασαν στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση από τους παρευρισκόμενους με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και προχώρησαν στη χρήση “ενδεδειγμένων μέσων” για την απώθηση του πλήθους.

Στη συνέχεια και ενώ οι νεαροί χάθηκαν στα γύρω στενά, διαπιστώθηκαν φθορές σε τζαμαριά σούπερ μάρκετ στην οδό Ολυμπιάδος και στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης δεν έγιναν προσαγωγές.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις