Το σωματείο έχει καταγγείλει ότι οι εργαζόμενοι πλένουν τις στολές στα σπίτια τους – Για ανυπόστατους χαρακτηρισμούς μιλά η διοίκηση – Ανοιχτή κόντρα διοίκησης και εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη

«Ανυπόστατους ισχυρισμούς» χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» τις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων, περί ελλείψεων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πλένουν τις στολές στα σπίτια τους.

Σε ανακοίνωσή της, η αναπληρώτρια διοικήτρια Βασιλική Τραούδα, επισημαίνει ότι «προτεραιότητα της διοίκησης αποτελεί η ασφάλεια του προσωπικού» και σημειώνει ότι το νοσοκομείο «διαθέτει πλύντες και πλυντήρια/ στεγνωτήρια για την πλύση στολών και ιματισμού κι επιπλέον βρίσκεται σε ισχύ ετήσια σύμβαση για την κάλυψη επιπλέον αναγκών πλύσης».

«Ο ισχυρισμός του σωματείου ότι οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την πλύση των στολών τους κατ’ οίκον, σε καμιά περίπτωση δεν οφείλεται σε αδυναμία πλύσης των στολών αυτών στα πλυντήρια/ στεγνωτήρια του νοσοκομείου» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Άγιος Δημήτριος», προσπαθώντας να προβληθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκμεταλλεύεται ακόμα και την τρέχουσα υγειονομική κρίση προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα, η σύμπνοια και η συνεργασία αποτελούν ηθική υποχρέωση όλων», καταλήγει.

Αναλυτικά, το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» αναφέρει:

Σχετικά με τα αναφερόμενα στη σημερινή εμφάνιση του εργασιακού σωματείου του νοσοκομείου σε τηλεοπτική εκπομπή και σε σχετικά δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Βασική προτεραιότητα της διοίκησης αποτελεί η ασφάλεια του προσωπικού. Το νοσοκομείο μας διαθέτει πλύντες και πλυντήρια/ στεγνωτήρια για την πλύση στολών και ιματισμού κι επιπλέον βρίσκεται σε ισχύ ετήσια σύμβαση για την κάλυψη επιπλέον αναγκών πλύσης. Η επάρκεια του συστήματος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κατά διαστήματα το νοσοκομείο μας έχει εξυπηρετήσει και τις ανάγκες πλύσης ιματισμού και άλλων δομών. Ο ισχυρισμός του σωματείου ότι οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την πλύση των στολών τους κατ’ οίκον, σε καμιά περίπτωση δεν οφείλεται σε αδυναμία πλύσης των στολών αυτών στα πλυντήρια/ στεγνωτήρια του νοσοκομείου.

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Άγιος Δημήτριος», προσπαθώντας να προβληθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκμεταλλεύεται ακόμα και την τρέχουσα υγειονομική κρίση προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα, η σύμπνοια και η συνεργασία αποτελούν ηθική υποχρέωση όλων.

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια

Βασιλική Τραούδα

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις