Εκπρόσωπος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιστατικό που να αφορά πυρηνικούς επιστήμονες – Οι Φρουροί της Επανάστασης, πάντως, υπόσχονται εκδίκηση – Ο 59χρονος επιστήμονας ήταν υπεύθυνος του πυρηνικού σχεδιασμού του Ιράν από το 2018

Ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας ονόματι Mohsen Fakhrizadeh, φέρεται να δολοφονήθηκε σήμερα στην Τεχεράνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο 59χρονος Fakhrizadeh έχει χαρακτηριστεί ως «πυρηνικό ισοδύναμο» με τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος ήταν ο ισχυρότερος στρατιωτικός διοικητής της χώρας.

Ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε από αμερικανική αεροπορική επίθεση στο Ιράκ τον Ιανουάριο, σε ηλικία 62 ετών.

Ο Αλί Χασίμ, δημοσιογράφος του Al Jazeera English, έγραψε στο Twitter: «Σύμφωνα με ορισμένες πηγές στην Τεχεράνη, ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας δολοφονήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Τεχεράνη. Το όνομά του είναι Mohsen Fakhrizadeh».

Και πρόσθεσε: «Ο Mohsen Fakhrizadeh είναι ο πυρηνικός Qassem Soleimani του Ιράν».

Ο επιστήμονας φέρεται να ασκούσε επιρροή σε αξιωματούχους υψηλού επιπέδου, ενώ σύμφωνα με την The Jerusalem Post, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν έγραψε στο Twitter ότι το Ιράν θα εκδικηθεί τη δολοφονία του επιστήμονα, όπως έκανε στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή πάντως, εκπρόσωπος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιστατικό το οποίο να αφορά πυρηνικούς επιστήμονες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Το 2018, ο Fakhrizadeh ορίστηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ως διευθυντής του συνολικού πυρηνικού σχεδιασμού του Ιράν. Μάλιστα, λέγεται ότι πρόσθεσε… «θυμηθείτε αυτό το όνομα, Fakhrizadeh».

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις