Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο του Μετάλλου αλλά και όλους τους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, που διοργανώνουν ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας μαζί με το Σωματείο Καθαριστριών-ιστών Μαγνησίας, αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο: «Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, μετά και τις εξαγγελίες για την έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτέμβρη, συνεχίζουν να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το άνοιγμα των σχολείων με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ενώ βρισκόμαστε μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν μετατραπεί σε λάστιχο. Πολλές από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν τα σχολεία, βρίσκονται τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας!

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις, που εδώ και μήνες, εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία μαζί με τις ενώσεις γονέων, έχουν αναδείξει σε σχέση με την εξεύρεση σχολικών αιθουσών, την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και οι μαθητές να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αποδεικνύεται καθημερινά πως η Παιδεία και Υγεία του λαού δεν είναι “επιλέξιμες δαπάνες”! Για αυτό και επιμένουν να μη δίνουν ούτε μισό ευρώ από τα 70 δισ. που θα μπουν στα ταμεία, αλλά να τα κάνουν δώρο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που έχει ο κάθε γονιός αυτή τη στιγμή στο μυαλό του συνοψίζονται στο σύνθημα: “Δώστε λεφτά για την Παιδεία – Πάρτε τώρα μέτρα για την πανδημία”.

Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας για τη μόρφωση και την υγεία τους, σημαίνει να μη συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη.

πηγή:akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις