Εκτός «μάχης» τα τρία από τα τέσσερα ασθενοφόρα που δώρισε στο ΕΚΑΒ Βόλου το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος». Χθες, ασθενοφόρο που μετέφερε παιδί στο νοσοκομείο Παίδων, παρουσίασε βλάβη, ενώ αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα με ασθενοφόρο που κατευθυνόταν στη Θεσσαλονίκη. Το ΕΚΑΒ Βόλου λειτουργεί οριακά με έξι ασθενοφόρα για όλες τις βάρδιες.

Τα τέσσερα ασθενοφόρα του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» δωρήθηκαν στο ΕΚΑΒ Βόλου το 2018, ωστόσο, είναι ήδη καταπονημένα, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Δαρειώτης. Μέχρι τώρα, έχουν διανύσει περίπου 170.000 ευρώ και λειτουργούν επί 24ώρου βάσης. Ήδη, τα τρία από τα τέσσερα έχουν τεθεί «εκτός μάχης» και σε κίνηση βρίσκεται μόνο η Κινητή Μονάδα. Το ένα από τα τρία, είναι καθηλωμένο από το Σεπτέμβριο με μηχανική βλάβη και βλάβη στο σασμάν και ακόμη και δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό για την κατασκευή του. Το δεύτερο εμφάνισε πρόβλημα την προηγούμενη εβδομάδα πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται εκεί σε συνεργείο, ενώ το τρίτο υπέστη βλάβη χθες, κατά τη διακομιδή παιδιού από τον Βόλο στο Νοσοκομείο Παίδων. Το παιδάκι παρελήφθη έγκαιρα από άλλο ασθενοφόρο και νοσηλεύεται, ενώ το όχημα μεταφέρθηκε σε συνεργείο.

Ο κ. Δαρειώτης σημείωσε ότι όλος ο στόλος των οχημάτων καταπονείται από την κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Αυτή τη στιγμή, στον τομέα του ΕΚΑΒ Βόλου σε λειτουργία είναι μόνο έξι ασθενοφόρα – από τα 10 που υπάρχουν συνολικά – και το ΕΚΑΒ λειτουργεί οριακά. «Αν χαλάσει και κάποιο από αυτά, θα έχουμε πρόβλημα και θα πρέπει να περιμένουμε ελεύθερο ασθενοφόρο από τη Λάρισα, εάν υπάρχει, για να μας διατεθεί», δήλωσε ο κ. Δαρειώτης.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις