Μίνι κακοκαιρία προ των πυλών σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία(βόρεια τμήματα), Ήπειρος και βόρειο Αιγαίο – Παρακολουθήστε αναλυτικούς χάρτες

Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία(βόρεια τμήματα), Ήπειρος και βόρειο Αιγαίο. Ο καιρός «δείχνει τα δόντια του» από το απόγευμα σε αυτές τις περιοχές.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη καιρού,  ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια θα κινηθεί νότια και θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού το διήμερο Τετάρτης  και Πέμπτης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Όμως, η μεταβολή αυτή θα είναι πρόσκαιρη, αφού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σήμερα  Τετάρτη 06/05, από τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και στη Θράκη, οι οποίες βαθμιαία θα επηρεάσουν τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και μετά το απόγευμα το βόρειο Αιγαίο.

Τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 07/05, τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όμως θα είναι εξασθενημένα και θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, ενώ θα έχουν σταματήσει στα βόρεια. Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 07/05, γρήγορα οι βροχές θα σταματήσουν και στα κεντρικά, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές, προβλέπονται στην Πελοπόννησο. Τέλος, μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

kairos_meteo_kataigides

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-05-2020

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά. Στα νότια γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική, σποραδικές καταιγίδες. Αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις, από το απόγευμα τοπικές βροχές και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές από το απόγευμα. Τη νύχτα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 27 και κατά τόπους έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα στις Κυκλάδες πιο πυκνές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς 5 με 6 και πρόσκαιρα τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί που βαθμιαία θα ενισχυθούν έως τα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 22 βαθμούς Κελσίου.

kairos_voreia_vroxes_protothema

Παράλληλα, πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη 07/05 στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 06/05 θα είναι έως και 6 βαθμούς χαμηλότερη στα κεντρικά τμήματα, όπως εμφανίζεται στο χάρτη, με τη μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

kairos_kakokairia_xartis


πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις