Καραθανασόπουλος: Η πρόταση του ΚΚΕ για γενναίο «κούρεμα» των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών είναι στον αντίποδα των προτάσεων των αστικών κομμάτων

41

Με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα έχουμε «την κλιμάκωση μιας επίθεσης, η οποία έχει εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια απέναντι στα λαϊκά στρώματα», τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος σε σημερινή παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Όπως εξήγησε, η κατάσταση υπερχρέωσης στην οποία βρίσκονται πλατιά λαϊκά στρώματα σχετίζεται με τις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με επακόλουθο τα λαϊκά στρώματα να χάσουν πάνω από το 50% των εισοδημάτων τους και να δεχθούν τεράστια φοροεπιδρομή, καθώς «η υπερχρέωση δεν είναι μόνο προς τις τράπεζες, είναι και προς την εφορία και προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τους αυτοαπασχολούμενους».

Στόχος, όπως είπε, είναι να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια και το κράτος να εισπράξει τα χρήματα που χρωστούν τα λαϊκά στρώματα. «Άρα, από τη μια μεριά είναι υπεύθυνοι που οδήγησαν τον κόσμο σε αυτήν την κατάσταση και από την άλλη τον καλούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να πληρώσει για να σωθούν οι τράπεζες και το κράτος», σημείωσε.

Ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε πως ο Πτωχευτικός Κώδικας που ψηφίστηκε είναι συνέχεια των νομοθετικών πρωτοβουλιών που είχαν πάρει όλες οι κυβερνήσεις από τον νόμο Κατσέλη και μετά. Υπενθύμισε, δε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έκανε ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις απέναντι σε αυτούς.

«Η κυβέρνηση έρχεται σήμερα να ολοκληρώσει αυτό το έργο που, επί της ουσίας, ή σου ρευστοποιούν την περιουσία άμα χρωστάς ή σε οδηγούν να είσαι όμηρος και σκλάβος για είκοσι χρόνια των τραπεζών και του Δημοσίου», ανέφερε.

Καταλήγοντας, ο κ. Καραθανασόπουλος επεσήμανε πως η πρόταση του ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα όλων αυτών και προβλέπει γενναίο «κούρεμα» των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like