Καρκινοπαθής καταγγέλλει γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου ότι δεν της χορήγησε τα φάρμακα της θεραπείας της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της. Ο γιατρός καταγγέλλεται πως δεν κατέθεσε καν αίτηση για την λήψη των φαρμάκων, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Η ασθενής ενημερώθηκε μετά από πολυήμερη καθυστέρηση από τον ΕΟΠΥΥ, ότι δεν υπήρχε καν αίτηση που να αφορούσε τον συγκεκριμένο ΑΜΚΑ.
Το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με τον γιατρό να «απειλεί» με παραίτηση από το Νοσοκομείο μέσω των κοινωνικών δικτύων . Ηταν ο πρώτος που αποκάλυψε ότι εναντίον του έγιναν καταγγελίες αλλά όχι τους λόγους.
Η υπόθεση πήρε νέα τροπή καθώς καταγγελία κατέθεσε στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια ο Σύλλογος Καρκινοπαθών του Νομού Μαγνησίας.

Η ασθενής που κατέθεσε την καταγγελία παρακολουθείται από το 2013, από τον αναφερόμενο στην επιστολή/καταγγελία της, Ογκολόγο Παθολόγο του Νοσοκομείου Βόλου, όπου και λαμβάνει χώρα έως και σήμερα η θεραπευτική αγωγή της.
Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλο χημειοθεραπειών παρουσίασε υποτροπή της νόσου της τον Σεπτέμβριο του 2018, οπότε απαιτήθηκε νέα σειρά 20 σχημάτων χημειοθεραπείας. Δυστυχώς μετά από διενέργεια αξονικής τομογραφίας διαπιστώθηκε νέα υποτροπή τον Μάρτιο του 2020.
Από τις 17-3-2020 και μετά ο θεράποντας ιατρός της, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας φαίνεται να αρνείται να δεχτεί την ασθενή στο ιατρείο του και επικοινωνεί μετά μεγάλης δυσκολίας με αυτήν μόνο τηλεφωνικά και αφού έχει προηγηθεί μεγάλος αριθμός κλήσεων της ασθενούς η κατάσταση της υγείας της οποίας είναι πολύ κακή και χρήζει επείγουσας ιατρικής αντιμετώπισης.
Παρά τη δυσκολία της επικοινωνίας ο εν λόγω ιατρός υπόσχεται στην ασθενή ότι θα προβεί σε αίτηση προς τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να καταστεί δυνατή η λήψη νέας φαρμακευτικής αγωγής από αυτήν. Της ανέφερε δε ότι θα απαιτείτο διάστημα περίπου 10-20 ημερών μέχρι την έγκριση του σχετικού φαρμάκου.
Καθόλο αυτό το χρονικό διάστημα η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι χημειοθεραπείες άλλων ασθενών συνεχιζόταν κανονικά., γεγονός που είχε επιβεβαιώσει και σε συνεντεύξεις του ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντόκος υποστηρίζοντας πως καμία χημειοθεραπεία δεν είχε διακοπεί, μέσα στην καραντίνα.
Στις 14-5-2020 η γραμματέας του ιατρού φέρεται να ενημέρωσε την ασθενή ότι θα ήταν καλό να απευθυνθεί η ίδια στον ΕΟΠΥΥ γιατί δεν είχε σταλεί καμία απάντηση στο αίτημα που φερόταν να έχει κάνει ο θεράπων ιατρός.
Στη συνέχεια και μετά από επικοινωνία της ασθενούς με τον ΕΟΠΥΥ διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε αίτηση που να αφορούσε τον συγκεκριμένο ΑΜΚΑ. Κατόπιν όλων αυτών ο ιατρός φέρεται να παραδέχτηκε ότι υπήρξε κάποια σφάλμα στην όλη διαδικασία και γι αυτό το λόγο το αίτημα απορρίφθηκε, σύμφωνα πάντα με τα αναφερόμενα από την ίδια την ασθενή στην σχετική καταγγελία της.
Η ασθενής απευθύνθηκε εγγράφως και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αιτούμενη: Τον αριθμό πρωτοκόλλου του αιτήματος που φέρεται πως έκανε προς τον ΕΟΠΥΥ ο θεράπων ιατρός της.
Την απορριπτική απάντηση του ΕΟΠΥΥ για το συγκεκριμένο αίτημα που αναφέρει το λόγο της απόρριψης και την μη παρακώλυση του δικαιώματός της να λάβει αντίγραφο του φακέλου της ώστε να μπορεί να απευθυνθεί σε άλλο γιατρό.
Σημειώνεται ότι η κατάσταση της ασθενούς είναι εξαιρετικά κρίσιμη και αντιμετωπίζει κίνδυνο ζωής εξαιτίας όλης καθυστέρησης που διαπιστώνεται, ενώ έχει ενημερωθεί και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου.

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις