Υπό κατάληψη ήταν σήμερα το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη με κύριο αίτημα των μαθητών την μη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάληψη έχει λήξει.

Επίσης, συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία ήταν υπό κατάληψη έξι σχολεία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας «προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τους μαθητές με διάλογο, επιχειρήματα και σύνεση ώστε να πειστούν και να μπουν στις τάξεις».

«Στην Κεντρική Μακεδονία σήμερα υπάρχουν κάποια σχολεία που τελούν υπό κατάληψη με βασικά αιτήματα την μη χρήση μάσκας και τα ολιγομελή και κάποια άλλα εκπαιδευτικά θέματα. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων και τους διευθυντές εκπαίδευσης και προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τους μαθητές με διάλογο, επιχειρήματα και σύνεση ώστε να πειστούν και να μπουν στις τάξεις. Τα παιδιά έχουν παρορμητικότητα και αντίδραση εκ φύσεως και είμαστε σίγουροι πως με διάλογο θα αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων άμεσα. Στα περισσότερα σχολεία οδεύουμε προς την λύση του προβλήματα εντός ωρών μέχρι την λήξη της ημέρας», ανέφερε στο Thestival o Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,

Αλέξανδρος Κόπτσης.

πηγή:thestival.gr

Φωτογραφία: Αρχείo Intime

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις