Τουλάχιστον δύο μαχητικά MiG-29 Fulcrum που επιχειρούν στην Λιβύη υπό άγνωστη διοίκηση και υποστήριξη προς όφελος του Στρατάρχη Χαφτάρ κατέπεσαν σύμφωνα με Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Αφρικής – AFRICOM.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς το πρώτο μαχητικό κατέπεσε στις 29 Ιουνίου και το δεύτερο στις 7 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα ο πιλότος ενός εξ αυτών κατέγραψε με το κινητό του την προσγείωση του με αλεξίπτωτο μετά την πτώση του μαχητικού και την δάσωσή του από ελικόπτερο Mi-24 Hind του LNA.

Σύμφωνα με την AFRICOM τα ρωσικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε αεροπορικές προσβολές και όπως φαίνεται τουλάχιστον ένα από αυτά καταρρίφθηκε προφανώς από τουρκικά πυρά πλησίον της Σύρτης. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 14 αεροσκάφη MiG-29 Fulcrum και Sukhoi Su-24 Fencer χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Τα αεροσκάφη αυτά είναι ρωσικής προέλευσης και υπηρετούνται από μηχανικούς και πιλότους μισθοφόρους Ρωσικής καταγωγής. Σημειώνεται ότι στη Λιβύη επιχειρούν εκατοντάδες Ρώσοι πρώην στρατιωτικοί οι οποίοι απασχολούνται από την ρωσική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών Wagner Group PMC.

πηγή:makeleio.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις