Mαρτυρίες αναφέρουν ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων μέσα στα καταστήματα, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Επεισόδια κατά την προσπάθεια ανακατάληψης κτιρίων.

Άγρια νύχτα και πάλι στα Εξάρχεια καθώς σημειώθηκαν νέα επεισόδια κατά την προσπάθεια ανακατάληψης κτιρίων από αντιεξουσιαστές.

Συγκεκριμένα, ομάδα 150 κουκουλοφόρων αποπειράθηκε να ανακαταλάβει τα δύο κτίρια της οδού Δερβενίων 52 και 56 αντίστοιχα, που είχε σφραγίσει η Αστυνομία, πριν από μία εβδομάδα, μετά από επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και για τουλάχιστον μία ώρα εκτυλίχθηκαν σφοδρές συγκρούσεις όταν οι κουκουλοφόροι άρχισαν να προκαλούν φθορές στις εισόδους των κτιρίων. Ακολούθησαν ρίψεις μολότοφ και χημικών ενώ σημειώθηκαν 10 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 7 έγιναν συλλήψεις.

Κατά την εξέλιξη ωστόσο των επεισοδίων, υπήρξαν καταγγελίες πως άνδρες της αστυνομίας εμφανίστηκαν ξαφνικά στην οδό Κωλέττη και εισέβαλαν σε καφετέριες. Mαρτυρίες αναφέρουν ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων μέσα στα καταστήματα, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Όπως έγραψαν οι ιδιοκτήτες του μπαρ στη σελίδα του μαγαζιού στο facebook:

“Σήμερα τα ξημερώματα η ομάδα δράση μπήκε στο μαγαζί μας απρόκλητα (και προφανώς χωρίς ένταλμα). Παρά τις προσπάθειες μας να εμποδίσουμε αυτή την εισβολή και να υπεραπιστούμε τους θαμώνες και τον χώρο μας μπροστά σε αυτή την ωμή βιαιότητα στάθηκε αδύνατο. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσουν εργαζόμενους και θαμώνες και δυστυχώς να συλλάβουν έναν από αυτούς. Οι οικείοι του συλληφθέντα επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημερώσανε ότι είναι βαριά χτυπημένος και επιπλέον ότι διώκεται για δύο κακούργηματα. Παρακαλούμε τους ανθρώπους που ήταν μπροστά αν έχουν βίντεο και φωτογραφίες από τον βίαιο ξυλαδαρμό και την σύλληψη να επικοινωνήσουν είτε μέσω της σελίδας μας είτε στο μαγαζί απευθείας. Το ίδιο και για όποιον θα ήταν διατεθειμένος να καταθέσει για τα συμβάντα αυτά. Θα επανέλθουμε άμεσα με μια πιο ολοκληρωμένη ανακοίνωση”.

Πλάνα από το περιστατικό:

news247.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις