Οι παθογένειες του ΕΣΥ επιστρέφουν, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Αρχισαν τα… όργανα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, που καταγγέλλει εικόνες βγαλμένες προ κορονοϊού στα εφημερεύοντα νοσοκομεία με ράντζα στους διαδρόμους. Οι ασθενείς που ξεπερνούν σιγά σιγά τον φόβο της φονικής πανδημίας, πηγαίνουν στα εφημερεύοντα όπου παρατηρήθηκαν εικόνες χάους. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το συνδικάτο των νοσηλευτών, στο Αττικόν όπου είχε χθες εφημερία και στο Ιπποκράτειο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, εμφανίστηκαν ξανά τα ράντζα.

Το πρωί της Δευτέρας μετά την εφημερία το Αττικόν Νοσοκομείο είχε 40 ράντζα, ενώ οι προσελεύσεις ασθενών που καταγράφηκαν ήταν 550 κι έγιναν 141 εισαγωγές. Στην κορύφωση της πανδημίας, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι προσελεύσεις στα επείγοντα ήταν 250 και οι εισαγωγές έφταναν τις 60 με 70. Προ πανδημίας οι προσελεύσεις άγγιζαν τις 900 και γίνονταν περίπου 240 εισαγωγές.

Αντίστοιχα, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, που είχε εφημερία το Σάββατο οι προσελεύσεις στα επείγοντα ήταν 830 κι έγιναν 131 εισαγωγές. Στην κορύφωση της πανδημίας ήταν 400 προσελεύσεις με 80 εισαγωγές και προ κορονοϊού 1.100-1.200 ασθενείς επισκέπτονταν τα επείγοντα κι έκαναν εισαγωγή περί τους 190.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις