Αναδημοσιεύουμε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από τον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook του συμπολίτη μας Ιατρού,  κ Απόστολου Καραντάνα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Σάββατο 2/5 διεκομίσθη το συγγενικό μου πρόσωπο στο νοσοκομείο πρωινές ώρες με το ΕΚΑΒ με εμπύρετο, κοιλιακό άλγος,χολώδεις εμέτους και επειρεασμένη γενική κατάσταση(Εικόνα οξείας χειρουργικής κοιλίας) Είχε προηγηθεί ενημέρωση από τον εφημερεύοντα της προηγούμενης ημέρας και από το ΕΚΑΒ για την έλευση του περιστατικού της συγγενούς μου!Η ασθενής λόγω πυρετού μπήκε από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στον θάλαμο για έλεγχο Covid 19 εκτός νοσοκομείου χωρίς συνοδό!
Με πόνο ψυχής λόγω της πολυετούς προϋπηρεσίας στο νοσοκομείο θεωρώ υποχρέωση μου να καταγγείλω τους εφημερεύοντες γιατρούς και κάθε υπεύθυνο για την διαχείριση επειγόντων περιστατικών!
Η ασθενής παρέμεινε επί μακρόν χρονικό διάστημα μόνη και αβοήθητη ενώ ζητούσε βοήθεια!
Δεν ελήφθη ιστορικό και δεν έγινε κλινική εκτίμηση της βαρύτητας της κατάστασης της!
Οι εφημερεύοντες δεν κινητοποιήθηκαν παρά τις οχλήσεις από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και τις δικές μου!
Ειδικευόμενος της παθολογικής συνοδεία αδελφής προσήλθε για να πάρει δείγμα και εργαστηριακό έλεγχο μετά αρκετό χρονικό διάστημα και στη προσπάθεια μου να βοηθήσω στο ιστορικό και να εκφράσω τα παράπονα μου για την καθυστέρηση μου επετέθη φραστικά με αήθη και απαξιωτικό τρόπο λόγω της ηλικίας μου παρόλο του είχα δηλώσει την προηγούμενη Ιδιότητα μου!Το όλο σκηνικό έγινε παρουσία αρκετών πολιτών! Ενημερώθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου!Η ασθενής εισήχθη στο θάλαμο αρνητικής πίεσης και έγινε αξονική τομογραφία μετά το αρνητικό αποτέλεσμα για κορονοιό!Η ασθενής κατέληξε στις 4πμ λόγω σηπτικού shock! Ειλικρινά δε γνωρίζω αν θα ήταν διαφορετική η έκβαση της εάν ήταν διαφορετική η αρχική αντιμετώπιση! Ποτέ δεν πίστεψα οτι “μέχρι εκεί ήταν το γραφτό της”Κάνω όμως μερικές επισημάνσεις. Το ΕΣΥ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ούτε με κουρασμένους γιατρούς ούτε με αρμοδιότητες που δεν του ανήκουν!Οι ειδικευόμενοι να ειδικεύονται και στην δεοντολογία και να μην τους δίνονται παραπάνω αρμοδιότητες απ’ότι τους αναλογούν!

photo:volos.ert.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις