Πραγματοποιήθηκαν 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου!

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα ανέστειλε για 15 ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, όλες τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες λόγω κορονοϊού (με το 0,05% κρουσμάτων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!), με πρώτη τη μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα 2020», οι Τούρκοι συνέχισαν «κανονικώς» τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο με 34 (!) παραβιάσεις και 4 εικονικές αερομαχίες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.

Τρία «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και ένα μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, συνολικά επτά αεροσκάφη, από τα οποία τέσσερα εκ των μαχητικών ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν πέντε παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 34 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Επίσης σημειώθηκαν τρεις «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεράμυνας, τα οποία σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις σπεύδουν να τα αναχαιτίσουν.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις