Επιστολή Γεννηματά, Παπανδρέου και Καστανίδη στην Βουλή

Με την απόφαση να ψηφίσει «ναι» στην διεύρυνση του κατηγορητηρίου και στη περαιτέρω διερεύνηση των κατηγοριών όσον αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προσήλθαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατά την σημερινή διαδικασία στην Βουλή.

Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου που βρίσκονται στο εξωτερικό και Χάρης Καστανίδης (που λόγω ενός προσωπικού προβλήματος απουσίαζε επίσης) έστειλαν επιστολή στο προεδρείο της βουλής δηλώνοντας ότι οι ενδείξεις σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου είναι επαρκείς και ότι θα ψήφιζαν- εφόσον ήταν δυνατή η παρουσία τους – την διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι έχει ήδη αποδειχθεί η πολιτική σκευωρία σε βάρος της παράταξης με αφορμή την υπόθεση Novartis κι ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επεδίωξαν να συκοφαντήσουν τον χώρο τους, με στόχο την άλωση του και την αθώωση των πολιτικών του εκτροχιασμού. «Η υλοποίηση του σχεδίου ανατέθηκε στο πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα που οργανώθηκε στηριζόμενο στην αντίληψη της σχολής Ρασπούτιν και τις σχέσεις που είχαν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της δικαιοσύνης», τονίζουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και προσθέτουν ότι η μεθόδευση της Novartis είχε ως πρώτο στόχο:

Να σκεπάσει τις βαριές ευθύνες για τη σπατάλη δημοσίου χρήματος στον κρίσιμο χώρο του φαρμάκου. Ταυτόχρονα πάνω στην αλήθεια, στήθηκε μια γκρίζα προπαγάνδα και μάλιστα γι’ αυτούς που συγκρούστηκαν με τα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου. Είναι αλήθεια ότι οι φαρμακευτικές κέρδιζαν δισεκατομμύρια και εύλογα αντέδρασαν στις αλλαγές για τον εξορθολογισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και την προστασία των χρημάτων του ελληνικού λαού. Το αμείλικτο ερώτημα που υπάρχει και δεν απαντήθηκε είναι γιατί συντάχθηκαν μαζί τους πολιτικά κόμματα; Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αξιωματική Αντιπολίτευση αντέδρασε λυσσαλέα στο νοικοκύρεμα, καταψηφίζοντας όλες τις αλλαγές.

Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής υπενθυμίζει ότι 10 πολιτικά πρόσωπα σπιλώθηκαν αλά και ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα ότι η θετική ψήφος στην διεύρυνση του κατηγορητηρίου δεν συνιστά πράξη εκδίκησης αλλά «είναι θέμα Δημοκρατίας». Το ιστορικό καθήκον αυτής της βουλής -καταλήγει σε δήλωσή του ο κ. Κεγκέρογλου- είναι να εγγυηθεί ότι το Κράτος Δικαίου θα μείνει όρθιο ενώ «η πλήρης αποκάλυψη της Αλήθειας και η απόδοση ευθυνών είναι ζήτημα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας και αφορά το μέλλον του τόπου και τις επόμενες γενιές».

ethnos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις