Στη Κουμουνδούρου έχουν πια καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση της Ανατολικής Αττικής είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου

Το χαρτί της «Δημοκρατίας σε κίνδυνο» ρίχνει στο τραπέζι της πολιτικής αντιπαράθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας έναν ελιγμό που θα τον βγάλει από την αμηχανία στην οποία έχει περιέλθει λίγες μόλις ώρες μετά τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ενώ ετοιμάζεται να εξαπολύσει αύριο, Τρίτη, ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης, με αιχμή την υπόθεση Novartis.

Στη Κουμουνδούρου έχουν, πλέον, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση της Ανατολικής Αττικής είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου και πως το κόμμα τους, η κυβέρνηση τους και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι βρίσκονταν υπό τη διαρκή παρακολούθηση ενός ολόκληρου παρακρατικού μηχανισμού. Αν και ακόμα δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον «εγκέφαλο» πίσω από αυτή την ιστορία την οποία περιγράφουν κορυφαία στελέχη του κυβερνόντος κόμματος, δείχνουν με το δάχτυλο τη Νέα Δημοκρατία – αν όχι σαν τον ενορχηστρωτή της εκστρατείας «λάσπης» που καταγγέλλουν, σίγουρα ως «συνεργό».

Αρχικά, οι ηχογραφημένες συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή θεωρήθηκαν «απροσεξία» του πρώην υπουργού. Το δεύτερο, όμως, χτύπημα που δέχθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες με την καταγραφή του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τα υπονοούμενα για συνέχεια των «αποκαλύψεων» που έχουν ακουστεί από κυβερνητικά στελέχη, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όντως υπήρχε παρακρατικός μηχανισμός και οργανωμένο σχέδιο ηθικής και πολιτικής εξόντωσης τους.

Μάλιστα, το θέμα έθιξε ανοιχτά μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, το όνομα της οποίας ενεπλάκη στην υπόθεση που αποκάλυψε η «Καθημερινή». «Ζούμε μια παραβίαση των θεσμών. Βλέπουμε καθημερινά ότι τα χρόνια που κυβερνούσαμε δρούσε ένας παρακρατικός οργανισμός που ηχογραφούσε. Παράνομα φυσικά», δήλωσε η νυν κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω τον συλλογισμό της, καθώς υποστήριξε ότι «Απειλείται στις μέρες μας η Δημοκρατία».

Την άποψη της Όλγας Γεροβασίλη ασπάζονται και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, συγκλίνουν στο παραπάνω συμπέρασμα και μετά τα όσα συνέβησαν στην Προανακριτική Επιτροπή της βουλής που ερευνούσε τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis, αλλά και η ποινική δίωξη σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα έχει προγραμματιστεί για αύριο, στις 11.00, συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, με τίτλο «Η δημοκρατία – δικαιοσύνη σε πολιορκία»  στην οποία θα λάβουν μέρος οι Δώρα Αυγέρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μέλος Προανακριτικής Επιτροπής , Φώτης Κουβέλης, Σπύρος Λάππας: Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής στην Προανακριτική και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Αντώνης Γκιόκας

Αντώνης Γκιόκας
πηγή:Lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις