Το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ισραήλ, σχολίασε το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Διαβάστε την αναλύτικά:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας κατά γράμμα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά στην αναβάθμιση των σχέσεων σε οικονομικό, επιχειρηματικό και στρατιωτικό επίπεδο, με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Ο ισχυρισμός ότι έτσι κατοχυρώνονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όχι μόνο είναι ανεδαφικός, αλλά διαψεύδεται και από την ίδια την πραγματικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ισραήλ δεν καταδικάζει ρητά το ανυπόστατο τουρκολιβυκό σύμφωνο, ενώ οι προηγούμενες διευθετήσεις θαλάσσιων ζωνών μεταξύ του Ισραήλ και της κυπριακής δημοκρατίας καθόλου δεν απέτρεψαν τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το σύνολο των ελληνο-ισραηλινών συνομιλιών τονίζει ότι προωθούνται διευθετήσεις υπό αμερικανοΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, με κερδισμένες τις αστικές τάξεις των δύο χωρών και χαμένους τους λαούς, που βιώνουν τις βαριές συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το γεγονός, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να επισκεφθεί τα παλαιστινιακά εδάφη αποδεικνύει πως η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπερνά το επίκαιρο αίτημα να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής. Στην πράξη η κυβέρνηση ξεπλένει την επικίνδυνη ισραηλινή πολιτική για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και στηρίζει το σχέδιο ΗΠΑ-Ισραήλ, που ενισχύει την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη».

πηγή:thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις