Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου που λήφθηκε από την συμπολίτευση αποτελεί όνειδος και ύβρι για την πόλη , σύμφωνα με την Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών.

«Με πρόσχημα τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού, η Δημοτική Αρχή της πόλης αποφάσισε να αποκλείσει κάθε πολίτη από τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου, προκειμένου στην ουσία να αποφύγει τις αντιδράσεις για την κατασκευή του εργοστασίου SRF. Ζήτησε δε και τη βοήθεια των ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει τους συγκεντρωμένους πολίτες που διαμαρτυρόμασταν στην είσοδο του δημαρχείου, αλλά και να μην έχουμε καμιά αμφιβολία για την απόφασή της να επιβληθεί με φασιστικό, αντιδημοκρατικό και προσβλητικό για το θεσμό της αυτοδιοίκησης τρόπο.

Γιατί όλο αυτό; Γιατί η δημοτική αρχή γνωρίζει καλά ότι αν θέσει το θέμα της κατασκευής εργοστασίου σε πραγματική διαβούλευση, θα το χάσει! Γιατί η πόλη έχει εκφραστεί ξεκάθαρα και τάσσεται δυναμικά και σταθερά ενάντια στην επένδυση, που εξυπηρετεί τα υπέρογκα κέρδη λίγων διαπλεκόμενων με την τσιμεντοβιομηχανία και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών της. Και η δημοτική αρχή δεν θέλει να χάσει, πολύ απλά γιατί εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα! Και το κάνει αυτό ακόμα και με τους συμβούλους της κλειδαμπαρωμένους στο δημαρχείο και ταμπουρωμένους πίσω από τα ΜΑΤ!

Το έργο πρέπει να ακυρωθεί. Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι τέλους»

Η Επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες στην  επόμενη ηλεκτρονική της συνέλευση, την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 8 μμ. Πληροφορίες για τον τρόπο σύνδεσης θα ανακοινωθούν στη σελίδα τους.

πηγή:e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις