Με διευκρινιστική του δήλωση το υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων ξεκαθαρίζει ότι μεταφέρθηκε η δήλωση του Πρέσβη στην Τουρκία «εκτός πλαισίου»

Σαφείς αποστάσεις από χθεσινά δημοσιεύματα που ήθελαν τους Παλαιστίνιους να επιθυμούν να συνάψουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) με την Τουρκία, πήρε το υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων του κράτους της Παλαιστίνης. Με διευκρινιστική δήλωση, τονίζεται ότι «μεταφέρθηκε εκτός πλαισίου» η δήλωση του πρέσβη στην Τουρκία. Επισημαίνεται δε ότι «το Κράτος της Παλαιστίνης έχει στενές και καλές σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας» και θέλει να τις διατηρήσει σε καλό επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, η διευκρινιστική δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών και Αποδήμων του κράτους της Παλαιστίνης γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα, έχει ως εξής:

«Για να αποσαφηνίσει τις πρόσφατες δηλώσεις που αποδόθηκαν στον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Τουρκική Δημοκρατία που είδε το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων επιβεβαιώνει ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου και αποδίδονται στον Πρέσβη ως απάντηση σε κάποιες ερωτήσεις που του ετέθησαν.

Κατά συνέπεια, το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι το Κράτος της Παλαιστίνης έχει στενές και καλές σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, και ότι το Κράτος της Παλαιστίνης είναι πρόθυμο να διατηρήσει την ευημερία και την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων.

Το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι όλες αυτές οι σχέσεις βασίζονται κυρίως στην καλή γειτονία και στο διεθνές δίκαιο. Το Υπουργείο επιβεβαιώνει επίσης ότι επί του παρόντος δεν συζητούνται συμφωνίες με κανένα από αυτά τα μέρη.»

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις