Ο ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με την ιστορία στη διπλή μονομαχία με τη Κρασνοντάρ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ρώσων για να συμμετέχει για παρθενική φορά στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το έργο του Δικεφάλου του Βορρά δεν είναι εύκολο, όμως, από τη στιγμή που απέκλεισε τη Μπενφίκα των εκατομμυρίων στον 3ο προκριματικό γύρο, έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται πώς θα καταφέρει να γράψει ιστορία.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ. Το 3-4-2-1 που εφαρμόζει ο Φερέιρα αποδίδει καρπούς με την ομάδα να έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και να βγαίνει με ταχύτητα στις αντεπιθέσεις. Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Βραζιλιάνος Μάτος και Ζαμπά, τους οποίους φαίνεται ότι δεν υπολογίζει. Θα απουσιάσουν ακόμη οι τραυματίες Ροντρίγκο Σοάρες και Ντόουγκλας Αγκούστο.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση του Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στον αγώνα με τη Μπενφίκα στην Τούμπα έκανε άνω κάτω την άμυνα των Πορτογάλων και είχε σημαντική συμβολή στην πρόκριση. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν πολλές προσδοκίες και από τον Χρήστο Τζόλη, που ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρόκριση επί της Μπεσίκτας. Κλειδί θα είναι και ο νεοαποκτηθέντας Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Αν και βρίσκεται μόνο δύο εβδομάδες στην ομάδα έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Μετρά ήδη δύο γκολ και με την ποιότητά του μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

Ετοιμάζει έκπληξη στην επίθεση ο Φερέιρα

Ο Φερέιρα αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πορτογάλος τεχνικός του “Δικέφαλου” του Βορρά προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Χρήστου Τζόλη στην κορυφή της επίθεσης, με τον Κάρολ Σφιντέρσκι να μένει στον πάγκο και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα.

Ο λόγος για τον οποίο προσανατολίζεται ο τεχνικός του “Δικέφαλου” του Βορρά σε αυτή την αλλαγή έχει να κάνει με την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Πολωνός επιθετικός, από τον οποίο δεν είναι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, στα εφετινά ματς.

Το 3-4-2-1 αναμένεται να διατηρηθεί και στην πρώτη αναμέτρηση με τη ρωσική ομάδα, με τον Κρέσπο να αγωνίζεται στο δεξί άκρο. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένεται να έχουν αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα, που αγωνίστηκε κόντρα στην Μπενφίκα.

“Μας έγινε μάθημα ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό” λένε οι Ρώσοι

Ο τεχνικός της Κρασνοντάρ Μουράντ Μουσάγεφ υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ο περσινός αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό έχει γίνει μάθημα στην ομάδα του: “Κάθε ματς σε αυτό το επίπεδο προσφέρει μεγάλες εμπειρίες. Πολλά κρίθηκαν στο παιχνίδι της Αθήνας, που ήταν ισορροπημένο. Πριν δεχτούμε το πρώτο γκολ χάσαμε τον Καμπελά με τραυματισμό και στη συνέχεια χάσαμε την ψυχραιμία μας και δεχτήκαμε άλλα τρία γκολ. Θα πρέπει να το αποφύγουμε αυτό τώρα. Θα μπορούσαμε να το κρατήσουμε στο 1-0 ή 2-0 και να προσπαθήσουμε να το γυρίσουμε στη ρεβάνς. Τώρα όμως η ομάδα μας είναι αναβαθμισμένη και έχουμε πάρει το μάθημά μας για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη».

Για τη σημασία του αγώνα ο Μουσάγεφ τόνισε: “Και οι δύο ομάδες απέχουν ένα βήμα από τους ομίλους του Champions League, που αποτελεί μεγάλο στόχο. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Μόνο μέσα από έναν αγώνα τέτοιας έντασης και με έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου μπορούμε να προκριθούμε για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Περιμέναμε πολύ καιρό ένα τέτοιο παιχνίδι. Θα είναι μια μεγάλη μάχη σε κάθε γραμμή και θέλουμε να γίνει μια σημαντική μέρα για την ιστορία του συλλόγου μας”.

Στην Κρασνοντάρ αγωνίζεται ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό Μάρκους Μπεργκ. Το όνομα του Σουηδού επιθετικού είχε ακουστεί στο παρελθόν για τον ΠΑΟΚ, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Στη μεσαία γραμμή ξεχωρίζουν οι Βιλένα και Γκαζίνσκι που κάνουν το παιχνίδι της ομάδας, ενώ πολύ επικίνδυνος είναι ο Βραζιλιάνος Βάντερσον.

“Παλιοί” γνώριμοι

Δεν είναι πρώτη φορά που θα κοντραριστούν οι δυο ομάδες, καθώς είχαν συναντηθεί πριν πέντε χρόνια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η λευκή ισοπαλία με τους Ρώσους στην Τούμπα και η ήττα με 2-1 στη Ρωσία, αποδείχτηκαν καθοριστικά για την έκβαση του ομίλου, με τον Δικέφαλο να γνωρίζει τον αποκλεισμό από την προτελευταία αγωνιστική και να αποχαιρετά τη διοργάνωση με το διπλό στο «Βεστφάλεν» επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-0).

Η προϊστορία του ΠΑΟΚ με ρωσικές ομάδες

ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΟΚ 1-1

Ρούμπιν Καζάν-ΠΑΟΚ 2-2

ΠΑΟΚ-Ρούμπιν Καζάν 1-1

ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ 0-0

Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ 2-1

ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2

Σπαρτάκ Μόσχας-ΠΑΟΚ 0-0

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα στις 22.00 στην έδρα της Κρασνοντάρ και ο επαναληπτικός στις 30 Σεπτεμβρίου στην Τούμπα.

του Κυριάκου Γεωργόπουλου

πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις