Σε αδιέξοδο βρίσκονται εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού, οι οποίοι ανήκουν σε μία μεγάλη μερίδα πολιτών που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα έξοδά τους «τρέχουν», οι επιχειρήσεις τους έχουν κλείσει και βλέπουν το μέλλον τους «θολό», με τον χειμώνα να προμηνύεται δύσκολος, αναφορικά με την εξέλιξη της νόσου, όπως έχουν προειδοποιήσει οι επιστήμονες.

Στη Θεσσαλονίκη, το θέατρο Αμαλία, στην περιοχή του Φαλήρου έχει κατεβάσει ρολά εδώ και έξι μήνες. Ο Θανάσης Κατσίκας, ο οποίος νοικιάζει το θέατρο δηλώνει εγκλωβισμένος και εκφράζει την αγωνία του καθώς δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει να ανοίξει και πάλι την επιχείρησή του.

«Από τις 12 Μαρτίου το θέατρο είναι κλειστό. Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε το 60% του ενοικίου, που είναι σοβαρό ποσό και μια σειρά πάγια που δεν έχουν δυστυχώς πάψει να υφίστανται! Κανείς δεν μπορεί να μας ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι απ εδώ και πέρα! Αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε την προσπάθεια που σημαίνει ενοικίαση και πάγια για ένα αδιευκρίνιστο χρονικά διάστημα?», αναφέρει στο Thestival ο κ. Κατσίκας.

«Βρισκόμαστε όλοι, όσοι εμπλεκόμαστε με αυτό το κομμάτι του πολιτιστικού γίγνεσθαι, στα όρια της κατάθλιψης. Και οι συνέπειες αυτής της πραγματικότητας θα είναι σοβαρότατες εκτιμώ στο εγγύς μέλλον», προσθέτει ο ίδιος.

«Να υπάρξουν και για εμάς υγειονομικά πρωτόκολλα για να λειτουργήσουμε»

Ο κ. Κατσίκας ζητά από την Πολιτεία να υπάρξουν υγειονομικά πρωτόκολλα έτσι ώστε να μπορέσει να εργαστεί ξανά και να λειτουργήσει το θέατρο στην οδό Αμαλίας. Όπως εξηγεί ο ίδιος, μετά και τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα ανοίξουν τα χειμερινά θέατρα.

«Η σεζόν ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου και λογικά η χειμερινή σεζόν ξεκινάει στις αρχές Οκτώβρη. Τώρα θα έπρεπε να ξέρουμε πότε ανοίγουμε, έσ

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις