Κρούσματα στο ΥΠΕΞ που ξέμεινε από καθαρίστριες

74

Κρούσματα στο ΥΠΕΞ που ξέμεινε από καθαρίστριες – Η απίστευτη καθημερινότητα που βιώνουν τα στελέχη του υπουργείου στο κέντρο της Αθήνας

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα διαγγέλματά του, κάνει λόγο για “ατομική ευθύνη” των πολιτών, αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή αναφορά στις ευθύνες της -υποτίθεται- συντεταγμένης Πολιτείας, το υπουργείο Εξωτερικών έχει “ξεμείνει” χωρίς καν συνεργεία καθαρισμού και απολύμανσης των κτιρίων του.

Σύμφωνα με εντονότατη φημολογία, ήδη στο ΥΠΕΞ, και συγκεκριμένα στις οικονομικές υπηρεσίες του, εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού. Προς το παρόν είναι άγνωστος ο αριθμός τους.

Γι’ αυτό το λόγο, η οικονομική Διεύθυνση του ΥΠΕΞ μπήκε σε “καραντίνα”, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης.

Ωστόσο, το “λουκέτο” στις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΞ είχε μια … παράπλευρη απώλεια: Δεν υπήρχε αρμόδιο στέλεχός της για να υπογράψει την ανανέωση της σύμβασης της εταιρείας καθαρισμού των κτιρίων του υπουργείου Εξωτερικών. Ετσι, το ΥΠΕΞ έχει μείνει πρακτικά χωρίς καθαρίστριες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ανανέωση της σύμβασης έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά, με αποτελεσμα να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα, όχι μόνον απαράδεκτης “εικόνας” στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και υγιεινής. Κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των μελών και στελεχών των τριών κτιρίων του υπουργείου Εξωτερικών στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ακόμα κι’ αν το προσωπικό του ΥΠΕΞ καταφέρει να την γλυτώσει από τον ιό COVID, είναι πολύ πιθανόν να πληγεί από ηπατίτιδες ή άλλες ασθένειες, εάν δεν υπάρξει άμεση ανανέωση της σύμβασης για τις καθαρίστριες.

Να σημειωθεί ότι τα συνεργεία καθαρισμού δεν είναι μόνον για καθαρίζουν τους κοινόχρηστους; χώρους υγιεινής, αλλά και για να τους εφοδιάζουν με τα απαραίτητα χαρτιά υγείας, σαπούνια και αντισηπτικά.

 

Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι όταν ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για “ατομική” ευθύνη, στην περίπτωση του ΥΠΕΞ δεν εννοεί να φέρνει ο κάθε υπάλληλος μαζί του και το προσωπικό ρολό υγείας και το σαπούνι του!

Άραγε, η ηγεσία του ΥΠΕΞ γνωρίζει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του υπουργείου, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών;

Επουδενί, βεβαίως, πρέπει ο υπουργός Εξωτερικών να ασχολείται με τέτοια δευτερεύοντα θέματα, τα οποία πρέπει να λύνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ωστόσο, ακόμα και αυτές οι “μικρολεπτομέρειες”, οι οποίες όμως είναι πολύ σημαντικές για τους ανθρώπους ενός νευραλγικής σημασίας υπουργείου που καθημερινά βρίσκονται στο πόστο τους, σε συνθήκες μάλιστα κορονοϊού, δείχνουν το μέγεθος του αλαλούμ που επικρατεί -και- στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Οχι μόνον στον τομέα της υγιεινής και καθαριότητας, αλλά και σε πολύ σημαντικότερους τομείς που άπτονται των εθνικών ζητημάτων.

πηγή;armyvoice.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like