Το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, με σκοπό την αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία και τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με αναφορά του προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας κοινοποίησε στους αρμόδιους υπουργούς υπόμνημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου σχετικά με την αναγκαία οικονομική ενίσχυση του για την αποκατάσταση πρόσθετων ζημιών από τη θεομηνία της 4ης Απριλίου 2020 και την συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου περιοχής ευθύνης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης μετά τη θεομηνία της 4ης Απριλίου, ζήτησε να επιχορηγηθεί με το ποσό των 4.850.000,00 ευρώ και έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής με 200.000 ευρώ. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό καλύπτει πολύ μικρό μέρος του συνολικού κόστους αποκατάστασης των καταστροφών που υπέστη ο Δήμος και τις οποίες δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει από τους τακτικούς πόρους. Σημειώνεται ότι σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες παρατηρούνται μεγάλες ζημιές στην αγροτική και δασική οδοποιΐα, κατολισθήσεις πρανών, προβλήματα στην υδροδότηση, αποκοπή πρόσβασης σε οικισμούς, ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες, διαβρώσεις κατά μήκος των παραλιακών δρόμων, συγκέντρωση φερτών υλικών σε ρέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το αίτημα συμπληρωματικής χρηματοδότησης για τις απαιτούμενες αποκαταστάσεις των ζημιών και ειδικά για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Ερώτηση για την επαναλειτουργία των πολυδύναμων κέντρων αισθητικής

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία των πολυδύναμων κέντρων αισθητικής, ζητεί ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με ερώτησή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και Υγείας κ. Β. Κικίλια.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, η επαναλειτουργία των υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας (κουρείων, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής) την προηγούμενη εβδομάδα, όπως φάνηκε στην πράξη, έγινε με τους απαιτούμενους όρους υγιεινής των πελατών αλλά και εργασιακής ασφάλειας των ίδιων των εργαζόμενων.

Η θετική αυτή εμπειρία δημιουργεί εύλογα την προσδοκία στην αγορά για το σύντομο άνοιγμα όλων των συναφών επιχειρήσεων όπως είναι τα πολυδύναμα κέντρα αισθητικής, δηλ. όσα διαθέτουν και τον πρόσθετο ΚΑΔ 869013 (υπηρεσίες φυσιοθεραπείας). Μάλιστα σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το θέμα αυτό τέθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και δόθηκε η υπόσχεση για επανεκκίνηση των πολυδύναμων κέντρων αισθητικής σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται πως τα πολυδύναμα Κέντρα Αισθητικής, πέραν του καλλωπισμού προσώπου – σώματος, προσφέρουν και σχετικές με τη σωματική ευεξία υπηρεσίες χαλάρωσης, μασάζ, σάουνα κ.ο.κ. απασχολώντας συνολικά 4.000 εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα.

Επειδή, σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, το παραπάνω αίτημα φαίνεται να είναι απολύτως εύλογο, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση τήρησης όλων των κανόνων καθαριότητας και απολύμανσης για την προστασία προσωπικού και πελατών, ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν πότε ακριβώς προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των πολυδύναμων κέντρων αισθητικής.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις