Αντιμέτωποι με πρωτοφανείς καταστάσεις για το Γηροκομείο Βόλου, είναι φίλοι και μέλη του με τα όσα αναφέρει για τη Διοίκηση του Γηροκομείου η απόφαση του Δικαστηρίου για την απόλυση του πρώην Διευθυντή, ενέργεια η οποία κρίθηκε άκυρη και καταχρηστική.

Άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στο ίδρυμα με αγάπη για τον συνάνθρωπο, έχουν μείνει άφωνοι διαβάζοντας την απόφαση – κόλαφο του Δικαστηρίου το οποίο έκρινε πρωτόδικα πως η απόλυση του πρώην Διευθυντή κ. Γ. Ραυτόπουλου έγινε λόγω έχθρας και εμπάθειας, όπως αναφέρει η απόφαση.

Συμπολίτες οι οποίοι διεγράφησαν με παράτυπες όπως υποστηρίζουν διαδικασίες από το Σωματείου κι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προφυλάξουν την ιστορία και την κοινωνική αποστολή του Ιδρύματος, στεναχωριούνται όταν βλέπουν την Δικαιοσύνη να περιγράφει στην απόφασή της για την απόλυση του πρώην Διευθυντή, ένα κλίμα κακίας, έχθρας και εμπάθειας, το οποίο όχι μόνο δεν χωρά ανάμεσα σε εθελοντές πόσο μάλλον σε ένα ίδρυμα όπου πρέπει να κυριαρχεί η αγάπη, η συμπαράσταση και η προσφορά στον συνάνθρωπο.

Το Δικαστήριο έκρινε άκυρη ως καταχρηστική την καταγγελία της σύμβασης του Διευθυντή, κρίνοντας αβάσιμους τους ισχυρισμούς, καταλογίζοντας έχθρα και εμπάθεια στο πρόσωπο του Διευθυντή για τον οποίο πριν την μεταστροφή της συμπεριφοράς γινόταν και δημόσιες επαινετικές δηλώσεις για το έργο του, τις δεξιότητές του και γενικά είχε επικροτηθεί για το έργο του και εξαιτίας αυτών μετετράπη σε αορίστου χρόνου η σύμβαση εργασίας του και μάλιστα με αυξημένες αποδοχές.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, “διότι κατά τον χρόνο της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του του οφείλονταν ακέραιες όλες οι ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα η απόλυσή του να είναι άκυρη κατά το άρθρο 2 παρ. 4 του ν. 2556/1997, κατά τη δε επικουρική βάση της αγωγής να αναγνωρισθεί η ακυρότητα της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του ως καταχρηστική α) διότι τούτη έλαβε χώρα για λόγους εμπάθειας, πολιτικής αντιπαλότητας και εκδίκησης προς το πρόσωπό του και από ταπεινά ελατήρια και δη αφενός μεν εξαιτίας της διαμάχης του με τον δεύτερο εναγόμενο αναφορικά με τις συναλλαγές του ανωτέρω με το Ίδρυμα, ο οποίος, μάλιστα επηρέασε και τα έτερα δύο μέλη ΔΣ, με αποτέλεσμα η απόλυσή του να πραγματοποιηθεί για τους ανωτέρω λόγους, αφετέρου δε λόγω της προσφυγής του στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με αφορμή την προσβολή της προσωπικότητάς του από τον δεύτερο εναγόμενο και τη μονομερή μείωση των αποδοχών του, ήτοι λόγω νόμιμης και μη αρεστής στους ανωτέρω συμπεριφοράς του, β) διότι η απόφαση περί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του ελήφθη από το ΔΣ του πρώτου εναγόμενου που συνεδρίασε όχι σε πλήρη απαρτία, αλλά με ελλιπή σύνθεση, ήτοι με παρόντα μόνα τα τρία εκ των πέντε μελών του. παρότι επρόκειτο για ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα και γ) διότι έλαβε χώρα κατά παράβαση του άρθρου 24 του Παραρτήματος του αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, που κυρώθηκε τον Ν 4359/2016, με την οποία επιβάλλεται υποχρέωση περί αιτιολογημένης καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του εργαζόμενου, εκ μέρους του εργοδότη. Ζητεί δε περαιτέρω, να υποχρεωθεί το πρώτο εναγόμενο να αποδέχεται την πραγματική απασχόλησή του στη θέση την οποία κατείχε πριν την άκυρη καταγγελία με τους ίδιους όρους και τις ίδιες αποδοχές, να απειληθεί κατά του δεύτερου εναγομένου προσωπική κράτηση ενός έτους και κατά του πρώτου εναγόμενου χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης που 0α εκδοθεί. να υποχρεωθεί το πρώτο εναγόμενο να του καταβάλει ως μισθούς υπερημερίας, το ποσό των 1.775,86 ευρώ μηνιαίως, με το νόμιμο τόκο από το τέλος κάθε μήνα, ήτοι συνολικά το ποσό των 21.310.32 ευρώ, που αντιστοιχεί οτους μισθούς των μηνών από Απρίλιο 2019 έως και Μάρτιο του 2020 κ.λπ”

Τελικά το Δικαστήριο έκρινε άκυρη την καταγγελία σύμβασης λόγω έχθρας και εμπάθειας, από ταπεινά ελατήρια, απειλεί χρηματική ποινή 100 ευρώ για κάθε μέρα που το Ιδρυμα δεν αποδέχεται τις προσηκόντως  προσφερόμενες υπηρεσίες του Γ. Ραπτόπουλου, κ.α. Η Διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου προσέφυγε κατά της πρωτόδικης απόφασης, αρνούμενη να δεχτεί την επιστροφή του κ. Ραπτόπουλου στην εργασία του.

Σε περίπτωση δικαίωσης του πρωην Διευθυντή και σε δεύτερο βαθμό, το Ίδρυμα θα επιβαρυνθεί με δαπάνες χιλιάδων ευρώ, όπως θα οριστούν από το Δικαστήριο.

 

Δήλωση Π. Πάνου,  Προέδρου Δ.Σ. Γηροκομείου Βόλου

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με την δικαίωση του πρώην εργαζόμενου του Ιδρύματος σε εργατική του υπόθεση, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής :

Όπως είναι γνωστό η δικαιοδοτική κρίση των δικαστηρίων έχει διάφορα επίπεδα. Η απόφαση που επικαλείται ο αντίδικος του Ιδρύματος, ο οποίος την περιφέρει στο σύνολο των τοπικών Μ.Μ.Ε. ως τρόπαιο, δεν είναι τελεσίδικη και αποφαίνεται σε πρώτο μόνο βαθμό. Ήδη το Ίδρυμα μετά από απόφαση του Δ.Σ., έχει καταθέσει έφεση στο Εφετείο Λάρισας, οπότε και θα κριθεί τελεσιδίκως η υπόθεση αυτή. Η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη είναι αμέριστη και αισιοδοξώ ότι το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώνει το Ίδρυμα και τις αποφάσεις του Δ.Σ. για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

Ωστόσο σε προσωπικό επίπεδο δεν πρόκειται ποτέ να παραβλέψω, ότι ο συγκεκριμένος αντίδικος του Γηροκομείου, σε έναν ιδιόμορφο και αποκρουστικό συνασπισμό με έτερους αντιδίκους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ατομικά τους συμφέροντα, ισχυρίζονται δημοσίως, μέσω του Τύπου, του Διαδικτύου και ενώπιον Δικαστικών Αρχών αφόρητα ψευδή γεγονότα τα οποία με δυσφημούν και με συκοφαντούν σε μέγιστο βαθμό. Η εμπάθεια και η εμμονή τους  απέναντι μου είναι τέτοια που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την προσωπική μου βλάβη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μια απλή εργατική υπόθεση, έχει τύχει τέτοιας δημοσιότητας, η οποία φυσικά υποκινείται από τους ίδιους.  Ωστόσο ήδη κατά του συγκεκριμένου πρώην υπαλλήλου, όπως και κατά των υπολοίπων, έχω υποβάλλει μηνύσεις  και έχουν ασκηθεί σε βάρος τους ποινικές διώξεις για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και εκκρεμεί η εκδίκαση τους.

Τέλος με αφορμή τις γνωστές πλέον καταγγελίες των ανωτέρω σε βάρος μου, έχω υποστεί ενδελεχή έλεγχο από ΣΔΟΕ, Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας,  Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, τα αποτελέσματα των οποίων επίσης εκκρεμούν. Μετά την έκδοση των τελικών πορισμάτων, θα συναντηθούμε και πάλι με τα ίδια πρόσωπα στις δικαστικές αίθουσες, αυτή τη φορά για την  καταβολή χρηματικής ικανοποίησης, λόγω της τεράστιας ηθικής μου βλάβης. Οπότε ας κρατήσουν για το τέλος τους πανηγυρισμούς γιατί κατά τη λαϊκή ρήση «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις