Για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος και ο ιδιοκτήτης μεζεδοπωλείου στην περιοχή, Γιώργος Αναγνώστου.

Η θέση του κ. Αναγνώστου

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου και όσα είπε στο MEGA, οι πλατείες της Κυψέλης άρχισαν να γεμίζουν κόσμο από τη λήξη της καραντίνας και μετά, κυρίως από κατοίκους της περιοχής και παιδιά της πλατείας.Την Παρασκευή είχε γίνει κάλεσμα από φεμινιστικές συλλογικότητες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου μαζεύτηκαν περί τα 100 άτομα, τα οποία προχώρησαν σε μικρή πορεία στους δρόμους της περιοχής.

«Στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τα φώτα της πλατείας έσβησαν ξαφνικά και οι παρευρισκόμενοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Τα γεγονότα αυτά οδήγησαν σε εκείνα του Σαββάτου, όπου αρκετές αναρχικές συλλογικότητες έκαναν κάλεσμα στην πλατεία ως αντίδραση σε όσα είχαν προηγηθεί. Μαζεύτηκαν πάνω από 2000 άτομα, κυρίως κόσμος της πλατείας και θαμώνες των μαγαζιών», ανέφερε ο κ. Αναγνώστου.

Όσον αφορά τις συλλήψεις της Παρασκευής, σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου, κατά τη φυγή των ανθρώπων από την πλατεία μετά τη ρίψη των δακρυγόνων, κάποιοι κάτοικοι κατέβηκαν στο δρόμο να δουν τι συμβαίνει. «Βρέθηκαν ανάμεσα στη συμπλοκή, σπάσανε δόντια και κεφάλια», είπε ο κ. Αναγνώστου, ο οποίος μίλησε για άνθρωπο που κατέβηκε με τις πυτζάμες κάτω, τον ξυλοκοπήσαν και τον συλλάβανε.

Η θέση του κ. Μαυροειδάκου

Από την πλευρά του ο κ. Μαυροειδάκος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και σε αντίθεση με τον κ. Αναγνώστου υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα η ΕΛ.ΑΣ. μετά το ψεύτικο τηλεφώνημα που δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής από κάτοικο της περιοχής περί τραυματισμού του, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και καδρόνια, ενώ για τα γεγονότα του Σαββάτου, είπε ότι υπήρχαν 1.500 αναρχικοί. Ακόμα, είπε πως και το δεύτερο βράδυ, υπήρχε ψεύτικο τηλεφώνημα, παγίδα-θανάτου για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από ρίψη μολότοφ στα στενά της περιοχής.

«Κάποιοι προσπαθούν να μπαχαλοποιήσουν τις πλατείες, αλλά η κοινωνία τους απομονώνει», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως όλοι οι συλληφθέντες είναι αναρχικοί και όχι «κάτοικοι με πιτζάμες».

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις