Κόντρα Χαρδαλιά -Τζανακόπουλου για τις προσλήψεις στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων – Ο διάλογος που είχαν

96

“Άναψαν” τα αίματα στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση τροπολογίας για την πρόσληψη 28 μετακλητών υπαλλήλων στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Πρόληψης Κρίσεων.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς υπερασπίστηκε την τροπολογία τονίζοντας ότι μέχρι τη στελέχωση του Μηχανισμού με μόνιμο προσωπικό απαιτείται η πρόσληψη επιστημόνων -“θα πάρουμε τους καλύτερους από την αγορά” είπε-  με αυτό το καθεστώς ώστε να γίνει το ποιοτικό βλήμα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και να μείνει ως παρακαταθήκη μια ισχυρότατη βάση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αντέδρασε έντονα χαρακτηρίζοντας απολύτως σκανδαλώδη την τροπολογία λέγοντας ότι απαγορεύεται να προσληφθούν υπάλληλοι ως μετακλητοί και να τοποθετηθούν σε διευθύνσεις .
Η μομφή ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει κομματικό στρατό με προσλήψεις ημετέρων προκάλεσε  την οργισμένη αντίδραση του κ. Χαρδαλιά ο οποίος επέστρεψε τις κατηγορίες αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για Μάνδρες ενώ αποκάλυψε ότι η κατάσταση που παρελήφθη ειδικά στην Πυροσβεστική είναι χαοτική φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι η Πυροσβεστική των Οινοφύτων δεν ακούει την Πυροσβεστική της Λαμίας.
Ο διάλογος των δύο ανδρών ήταν χαρακτηριστικός:
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Απολύτως σκανδαλώδης η τροπολογία
ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Αδικείτε όλους αυτούς που παλεύουν μήνες τώρα  νυχθημερόν. Προσπαθούμε να κάνουμε το ποιοτικό βήμα στην πολιτική προστασία. Δεν επιδιώκουμε να φτιάξουμε  στρατούς.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Που είναι το ΑΣΕΠ;

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Προφανώς  και η στελέχωση του προσωπικού θα γίνει με μόνιμο προσωπικό. Μπορούμε να περιμένουμε 1,5 και δύο χρόνια που κρατούν αυτές οι διαδικασίες και να αφήσουμε τη χώρα γυμνή; Εδώ έχουμε να κάνουμε με αξίες υπερκείμενες του Συντάγματος: την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και την προστασία του περιβάλλοντος

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Διοικείτε Υπουργείο. Όχι την εταιρεία σας

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Λαϊκίζετε

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Παίρνετε μετακλητούς χωρίς ΑΣΕΠ και τους εντάσσετε στη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία. Το καταλαβαίνετε;

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Μη μου λέτε εμένα για μετακλητούς. Δικαιούμαι οκτώ ως Υπουργός και έχω έναν.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ντροπιαστικό το ότι επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε την αξία της ανθρώπινης ζωής για να δικαιολογήσετε τα ρουσφέτια σας. Να ανακαλέσετε

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Τα περί ντροπής σας τα επιστρέφω. Επί έναν χρόνο παλεύουμε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ένα χρόνο  τώρα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε παρόντες και ότι φέρνουμε αποτέλεσμα.
real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like