Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για καθημερινή ενασχόληση μερίδας αστυνομικών

Αστυνομικοί που υπηρετούν στα κρατητήρια στο χωριό Μενόγεια, όπου κρατούνται αποκλειστικά αλλοδαποί, την ώρα της βάρδιας τους παίζουν χαρτιά και περιμένουν την ώρα να σχολάσουν.

Η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου δημοσίευσε φωτογραφία μέσα από τα κρατητήρια στην οποία φαίνονται αστυνομικοί εν ώρα «εργασίας» να παίζουν χαρτιά.

astunomikoi-xartopaizoun

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για καθημερινή ενασχόληση μερίδας αστυνομικών, οι οποίοι «εργάζονται» γύρω από ένα τραπέζι με τράπουλες.

Από τη φωτογραφία έχουν αναγνωριστεί κάποια πρόσωπα αλλά στη χαρτοπαιξία συμμετείχαν και αρκετοί άλλοι.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν τα κρατητήρια και σχετίζονται με κρατούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί μετά από σημειώματα της ΚΥΠ. Μία τουλάχιστον περίπτωση αφορά αλλοδαπό που ζει 16 χρόνια στην Κύπρο και θεωρήθηκε ύποπτος για τρομοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνεργαζόταν με αστυνομικό, και κατηγορήθηκε από άλλον αστυνομικό στο πλαίσιο του ενδοϋπηρεσιακού ανταγωνισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός παρεμποδίζεται να δώσει κατάθεση με την άσκηση πιέσεων από αστυνομικούς στη Μενόγεια. Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την φέρει ο κρατούμενος.

Και αυτή η υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς υπάρχουν θέματα που σχετίζονται με πιθανή διαφθορά.

Μανώλης Καλατζής – Λευκωσία
πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις