Στην Λευκωσία είναι έτοιμοι να «καταπιούν» το επερχόμενο κυριακάτικο πικ νικ του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αμμόχωστο και οι κάτοικοι της κατεχόμενης πόλης έχουν ανησυχία ότι ο δήμος θα χαθεί για πάντα καθώς προσαρείται από τις τουρκικές δυνάμεις χωρίς να υπάρχει καμία αντίσταση.

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να τοποθετηθεί γύρω από το θέμα της προσφυγής στην Επιτροπή Αποζημιώσεων των κατεχομένων.

Αυτό διαμήνυσε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, τονίζοντας ότι ήδη μεταξύ των κατοίκων της κατεχόμενης πόλης επικρατεί αναστάτωση και διχασμός.

Όπως πληροφορούμαστε, η αντιπροσωπεία του κατεχόμενου δήμου ήταν ιδιαίτερα έντονη στο συγκεκριμένο ζήτημα, ζητώντας από τον Πρόεδρο, σε συνεννόηση και με τη Νομική Υπηρεσία, να πάρει ξεκάθαρη θέση, καθοδηγώντας τους Βαρωσιώτες για τους κινδύνους, νομικούς και πολιτικούς, που υπάρχουν από την προσφυγή στην Επιτροπή Αποζημιώσεων, αλλά δίνοντάς τους και τις ανάλογες διαβεβαιώσεις ότι η πόλη τους δεν θα χαθεί.


Ταυτόχρονα βέβαια, καλείται ουσιαστικά η Κυβέρνηση να αναλάβει και επίσημα θέση στο θέμα έχοντας και την πολιτική ευθύνη και να μην αφήνει την ευθύνη στον κάθε πρόσφυγα της Αμμοχώστου να αποφασίσει.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις