Εναντίον του είχε εκδοθεί τότε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, ωστόσο έμεινε στα ράφια

Ο Ερχάν Αρικλί, καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και αρχηγός των Τούρκων εποίκων στην κατεχόμενη Κύπρο, είναι πλέον «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» του κατοχικού καθεστώτος, αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα, «Φιλελεύθερος».

Ο Ερχάν Αρικλί, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ήταν μέλος της ψευδοβουλής, πρόεδρος του κόμματος των εποίκων και γνωστός για την ακραία δράση του στα κατεχόμενα, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, στις 11 Αυγούστου 1996, στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Ο Αρικλί είχε τότε ταυτοποιηθεί ως ένας εκ των δολοφόνων του, που μαζί με Τουρκοκύπριους και έποικους επιτέθηκαν στους μοτοσυκλετιστές με σκοπό να σκοτώσουν.

Εναντίον του είχε εκδοθεί τότε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, ωστόσο έμεινε στα ράφια, με τέσσερις κυβερνήσεις και τρεις γενικούς εισαγγελείς να αγνοούν το αίτημα της οικογένειας για δικαίωση της θυσίας του 24χρονου Τάσου.

Το ίδιο συνέβη και με τον δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού, τέσσερις μέρες μετά από τον Τάσο. Ο Κενάν Ακίν, πρώην στρατιωτικός των κατοχικών δυνάμεων, διατελέσας «υπουργός» του ψευδοκράτους και μέλος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, απολαμβάνει την παρανομία και τη βρωμιά που εδραιώνεται στα κατεχόμενα.

Οι Τούρκοι έποικοι

Ως αρχηγός του κόμματος των Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα, και πλέον «υπουργού» και «αναπληρωτή πρωθυπουργού», ο Αρικλί δήλωσε εσχάτως ότι 8.000 άτομα περιμένουν να πάρουν την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους.

Ανέφερε, επίσης, ότι από τις 8.000 οι 3.000 είναι άτομα που έχουν συνάψει γάμο με πολίτες του ψευδοκράτους. Σύμφωνα δε με το πρωτόκολλο της νέας «κυβέρνησης» θα προχωρήσουν, όπως είπε, σε νέα νομοθεσία που θα ρυθμίσει μόνιμα το θέμα των «υπηκοοτήτων».

Να σημειωθεί πως σήμερα, πλέον, εξαιτίας του μαζικού εποικισμού, εδώ και δεκαετίες, των κατεχομένων από Τούρκους εποίκους, οι Τουρκοκύπριοι έχουν μετατραπεί σε μειονότητα μέσα στο ίδιο το σπίτι τους.

Το πρόβλημα με τους εποίκους βρίσκεται μόνιμα στην ατζέντα των συζητήσεων για την επίλυση του Κυπριακού. Κι’ αυτό διότι με τους διαρκείς εποικισμούς, τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, «τουρκοποιούνται». Κάτι που αποτελεί μείζον πρόβλημα και για τους ίδιους τους Τουρκοκυπρίους.

Τα προηγούμενα χρόνια, στα κατεχόμενα είχαν εκδηλωθεί σοβαρές πολιτικές αντιπαραθέσεις διότι οι κομματικοί σχηματισμοί που εκπροσωπούν τους εποίκους έθεταν μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της απόδοσης της «υπηκοότητας» των κατεχομένων στους Τούρκους εποίκους.

Κάτι που, πιθανώς, θα κάνει τώρα η νέα «κυβέρνηση» και ο «πρόεδρος» των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εμφανώς λειτουργεί ως μαριονέτα της Αγκυρας.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις