Συνελήφθη ένας 27χρονος από την Ελλάδα και ο 55χρονος Κύπριος πεθερός του – Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως οι μάσκες κλάπηκαν από τις κρατικές αποθήκες

Χειροπέδες σε έναν 27χρονο από την Ελλάδα και στον 55χρονο Κύπριο πεθερό του, πέρασε το πρωί η κυπριακή αστυνομία, για κλοπή ιατρικών μασκών που αποτελούσαν κρατικό απόθεμα. Και οι δύο συνελήφθησαν μετά από έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε, ότι εταιρεία διέθεσε σε φαρμακεία περίπου 160.000 μάσκες, ίδιου τύπου με αυτές που είχαν εισαχθεί από την Κίνα, με παραγγελία του κυπριακού υπουργείου Υγείας.

Συνολικά εισήχθησαν 9 εκατομμύρια μάσκες ώστε να διατεθούν δωρεάν. Η εταιρεία που τις εμπορευόταν ανέφερε ότι τις είχε αγόρασει από τον 27χρονο, ο οποίος συνελήφθη. Κατά την ανάκριση προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής και για τον 55χρονο πεθερό του.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως οι μάσκες κλάπηκαν από τις κρατικές αποθήκες και στη συνέχεια διοχετεύθηκαν στο εμπόριο πως 39 λεπτά η μια. Η λιανική τιμή πώλησης φτάνει ακόμα και στα 80 λεπτά. Και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και προφυλακίστηκαν. Δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις