Μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera, το υπουργικό συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε την πλήρη κατάργηση του προγράμματος – Από πότε θα ισχύει η απόφαση

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Al Jazeera για τα χρυσά διαβατήρια στη Κύπρο, το υπουργικό συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε την πλήρη κατάργηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η απόφαση θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου, ενώ λήφθηκε μετά από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

The Cyprus Papers Undercover | Al Jazeera Investigations

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος υπογράμμισε πως οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή ήταν οι καταχρήσεις, αλλά και τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα από τον καιρό της εφαρμογής του.

Παράλληλα ανέφερε πως με το πέρας της έρευνας που έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας, η Κυβέρνηση θα επενεξετάσει συνολικά την παροχή κινήτρων για επενδύσεις με στόχο την απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Al Jazeera παρουσίασε βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρήστος Τζιοβάνης να συζητούν με υπό κάλυψη δημοσιογράφους την εξασφάλιση διαβατηρίου για Κινέζο καταζητούμενο ο οποίος έχει καταδικαστεί ερήμην σε 7 χρόνια φυλάκιση για ξέπλυμα χρήματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως αν έρθουν τα χρήματα στη Κύπρο ο ίδιος θα έκανε ότι ήταν δυνατόν και αν δεν τα κατάφερνε στη Κύπρο θα μπορούσε να μιλήσει με τους ομολόγους του Προέδρους των Κοινοβουλίων της Μάλτας, της Λετονίας και της Σλοβενίας.

Μανώλης Καλατζής
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις