Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό στέλνει ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Λεβέντης, αποκαλύπτοντας στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ πως ήδη από την 1η Ιουνίου έχει αυξηθεί κατακόρυφα το ποσοστό των κρατήσεων. Αναπόφευκτα, ωστόσο, η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου.

Ο κ. Κώστας Λεβέντης, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι οι τουρίστες θα ξεκινήσουν να φτάνουν στην Ελλάδα γύρω στις 10 με 15 Ιουλίου, όταν και θα έχουν βρει τον ρυθμό τους οι πτήσεις που ξεκινούν στις 15 Ιουνίου.

Για τα παράπονα που ακούστηκαν σχετικά με τις κρατήσεις του Αγ. Πνεύματος στη Μαγνησία, ο κ. Λεβέντης είπε πως η ζήτηση ήταν αυξημένη αν και προέκυψε την τελευταία στιγμή. «Δεν είχαμε δωμάτια να βολέψουμε τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι επισκέπτες ήταν όλοι Έλληνες. «Αυτό σημαίνει ότι ο τουρισμός έχει ξεκινήσει αλλά πρέπει να το πιστέψουμε και εμείς και να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Οι ξένοι τουρίστες θα έρθουν από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι πτήσεις. Έχουν ανοίξει πτήσεις από Γερμανία, Αυστρία, Βαλκάνια και την άλλη εβδομάδα ανοίγουν τα σύνορα.

Οι κρατήσεις από 1η Ιουνίου και μετά γίνονται για μετά τις 20/6 και έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Διαμορφώνεται μία πληρότητα για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, παραδεχόμενος, ωστόσο, πως περισσότερο θα επηρεαστούν οι περιοχές που είναι εξαρτημένες από συγκεκριμένες αγορές, όπως η Αγγλία και η Σουηδία, όπου ακόμη το τοπίο για τον τουρισμό είναι «θολό».

«Η σεζόν θα μεταφερθεί για αργότερα και θέλω να πω σε όλους να ασχοληθούν με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων.

Στη Μαγνησία όλα τα γκρουπ των περιπατητών που ήταν Μάιο – Ιούνιο έχουν μεταφερθεί το 80% για Σεπτέμβρη – Οκτώβριο και ένα μεγάλο ποσοστό για τον Μάιο του 2021» κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις