Την άποψή του για τα τεκταινόμενα το τελευταίο διάστημα στον Έβρο εξέφρασε ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν

«Η κατάληψη εθνικού εδάφους έστω και λίγων μέτρων δεν αντιμετωπίζεται με διαβήματα, αλλά με εξολόθρευση των δυνάμεων εισβολής», σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μαζαράκης – Αινιάν.

Την άποψή του για τα τεκταινόμενα το τελευταίο διάστημα στον Έβρο εξέφρασε ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος ε.α. με ένα σύντομο κείμενό του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτυώσεως.

Το πλήρες κείμενο του Ναυάρχου Μαζαράκη, τάξεως 1980 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και πολύπειρου πιλότου ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των άλλων (πολλών) ιδιοτήτων του στο Στόλο, έχει ως ακολούθως:

«Η κατάληψη εθνικού εδάφους έστω και λίγων τετραγωνικών μέτρων δεν αντιμετωπίζεται με διαβήματα. Αντιμετωπίζεται με εξολόθρευση των δυνάμεων εισβολής.

Χάσαμε τεράστια ευκαιρία κεφαλαιοποίησης της επιτυχίας αποτροπής της υβριδικής επίθεσης που έγινε στον Έβρο προ τριμήνου. Επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αντιδράσουμε με τα όπλα σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας.

Ήταν ευκαιρία γιατί η κατάληψη εθνικού εδάφους έγινε στον Έβρο και όχι στο Αιγαίο όπου υπάρχουν  μεγάλες πιθανότητες η αρχική κρίση να εξελιχθεί άμεσα σε γενικευμένες αεροναυτικές επιχειρήσεις. Δεν χρειάζεται περαιτέρω επέκταση αλλά δυστυχώς χάσαμε πολύ περισσότερα από μερικά μέτρα λασπωμένης γής. Πρόκειται για στρατηγική (πέραν της τακτικής) ήττα».

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις