Για μεθόδευση φουσκωμένων λογαριασμών ύδρευσης καταγγέλλει τη δημοτική αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Πηλίου. Όπως αναφέρει, η απαράδεκτη μεθόδευση των φουσκωμένων λογαριασμών ύδρευσης σε μεγάλη μερίδα δημοτών στο Ν.Πήλιο, δείχνει ποιους θεωρεί η σημερινή Δημοτική αρχή υπεύθυνους για την αδιαφορία των προηγούμενων δημοτικών αρχών στο θέμα της έγκαιρης έκδοσης λογαριασμών,σωστής μέτρησης και αντικατάστασης των εσφαλμένων υδρόμετρων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Πηλίου σημειώνει ότι το μοίρασμα σε 5 ισόποσες δόσεις (5 εξάμηνα) των λογαριασμών από το 2018 έως το πρώτο εξάμηνο του 2020 με γνώμονα την τελευταία μέτρηση μέσα στο 2020 είναι αφενός πλασματική (επιβαρύνεται ο καταναλωτής με το πρόστιμο για τα κυβικά πέραν των 50), αφετέρου εξαντλητική οικονομικά γιατί θα χρειαστεί να ξοδέψει την πενιχρή του σύνταξη ή το δυσεύρετο μεροκάματο για να εξοφλήσει τον λογαριασμό του νερού και μόνο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε προσθέτει:
«Επιπλέον ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω αυξήσεις σύμφωνα με την ΚΥΑ 1352/22.5.2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε εφαρμογή οδηγίας της ΕΕ,η οποία ετοιμάζεται να εφαρμοστεί σε πολλούς Δήμους .
Επειδή υπάρχουν αναντιστοιχίες στις μετρήσεις (υδρομέτρου-λογαριασμού), πλασματικά κυβικά προς τα πάνω φουσκώνοντας αρκετούς λογαριασμούς απαιτούμε:
• Να επαναληφθούν οι μετρήσεις και να εκδοθούν νέοι λογαριασμοί οι οποίοι δεν θα υπερβαίνουν τα 50 κυβικά το εξάμηνο για τους λογαριασμούς 2018-2019 για τους οποίους ο καταναλωτής δεν ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στην έκδοση λογαριασμών,στις μετρήσεις,ή στην έγκαιρη αλλαγή του υδρομέτρου.
• Να αναζητηθούν οι ευθύνες για το οικονομικό άνοιγμα στους λογαριασμούς ύδρευσης από τους υπεύθυνους της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής»

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις