Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους οδηγούς ταξί στον Βόλο, λόγω της μεγάλης μείωσης της επιβατικής κίνησης το φετινό καλοκαίρι, σε σχέση με πέρσι, η οποία μέχρι στιγμής αγγίζει ακόμη και το 60%.
Η απουσία τουριστών, το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 12 τα μεσάνυχτα, ο γενικότερος φόβος για την πανδημία, όλα επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία του κόσμου να κινηθεί, να βγει από το σπίτι και να περάσει κάπου όμορφα. Και από τη στιγμή που ο κόσμος δεν κυκλοφορεί, τότε είναι πολύ δύσκολο, να έχουν κίνηση και τα ταξί.

Όλη αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται στον κλάδο των οδηγών ταξί, που περιμένουν υπομονετικά στις πιάτσες της πόλης, για να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες. Οι οδηγοί ταξί λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας στα αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό, τόσο των ιδίων, όσο και των επιβατών. Το φετινό καλοκαίρι άρχισε με ειδικές συνθήκες για την ψυχαγωγία του κόσμου. Τον Ιούνιο από τη μια η προσαρμογή των πολιτών μετά τη δίμηνη καραντίνα, από την άλλη τα σχολεία που ακόμη λειτουργούσαν, συνέβαλαν στον περιορισμό της κίνησης. Ήταν ακόμη και η αρχή, μετά το πρώτο σοκ της πανδημίας και ο κόσμος ήταν μουδιασμένος. Ο Ιούλιος ήταν πιο δυναμικός ως προς την κινητικότητα των νέων. Είχαν τελειώσει οι πανελλαδικές εξετάσεις, τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στα δημοτικά και ο κόσμος γενικώς κυκλοφορούσε. Και εκεί που έλεγαν οι οδηγοί ταξί, ότι θα έπαιρναν μια μικρή ανάσα, τα «σύννεφα» εμφανίστηκαν ξανά. Τα κρούσματα από τα μέσα Ιουλίου και μετά αυξάνονταν και από διψήφιο αριθμό έφτασαν σε τριψήφιο, ενώ λίγο μετά ήρθε και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Ήταν η χαριστική βολή όχι μόνο για την εστίαση, αλλά και για διάφορους άλλους κλάδους, που εξαρτώνται από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση του κόσμου.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Volos Τaxi κ. Ευδόκιμος Πασχαλίδης δήλωσε πως «μέχρι στιγμής η μείωση της κίνησης στα ταξί σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι αγγίζει το 60%. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τους οδηγούς ταξί, που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες». Οι «κούρσες» έχουν λιγοστέψει και η όποια κίνηση είναι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.
«Το κλείσιμο των καταστημάτων για μετά τις 12 τα μεσάνυχτα έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση», υπογράμμισε ο κ. Πασχαλίδης και πρόσθεσε πως «σε όλη αυτή την περίοδο που υπάρχει μεγάλη μείωση της κίνησης, οι οδηγοί ταξί έλαβαν μόνο μία βοήθεια από το κράτος, που ήταν το ποσό των 800 ευρώ. Και την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις τρέχουν και είναι πολλές».

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις