Λουκέτο στον ξενώνα συνοδών ασθενών, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου, έβαλαν η πανδημία και οι αγκυλώσεις στο πλαίσιο για την ένταξη της δομής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το όραμα ζωής των Φίλων του Νοσοκομείου στο οποίο έδωσε «σάρκα και οστά», χρηματοδοτώντας την κατασκευή του, ο μεγάλος ευεργέτης της πόλης Χαράλαμπος Τσιμάς, από τον περασμένο Ιούνιο έβαλε λουκέτο, μέχρι νεωτέρας.

Οι λόγοι που δεν λειτουργεί είναι δύο. Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δομή, που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τη διαμονή συνοδών ασθενών από την περιφέρεια του νομού, δεν έχει νομική υπόσταση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης πόρων για τη λειτουργία και τη συντήρησή της. Το Νοσοκομείο Βόλου από τη στιγμή που η δομή δεν είναι ενταγμένη στον κανονισμό λειτουργίας δεν νομιμοποιείται να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για τον ξενώνα. Για να αλλάξει αυτό και να υπάρξει η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης και διάθεσης κονδυλίων για τη δομή θα πρέπει να βρεθεί το νομικό πλαίσιο ένταξής της στο ΕΣΥ.

Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο για τη συντήρηση και την καθαριότητα του κτιρίου, φρόντιζαν οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» μέσα από το κομπόδεμά τους. Όμως οι απαιτήσεις για να παραμείνει ο ξενώνας σε λειτουργία δεν είναι μόνο αυτές. Οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορονοιού υπαγόρευσαν τη λήψη επιπλέον μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του ιού, πράγμα που ήταν αδύνατο να γίνει με τους πενιχρούς πόρους που διαθέτει ο σύλλογος.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου είναι ενήμερη για το θέμα που έχει ανακύψει. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει διαδοχικές συναντήσεις με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου» με στόχο να βρεθεί μια φόρμουλα που θα επιτρέπει στο Αχιλλοπούλειο να συνεχίσει τη στήριξη της δομής, χωρίς νομικά κωλύματα. Καλά πληροφορημένες πηγές από το περιβάλλον των συνεργατών του διοικητή έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως μία λύση που εξετάζεται από τους νομικούς του ιδρύματος και το ΔΣ είναι να ενταχθεί ο ξενώνας στον νέο οργανισμό λειτουργίας του Αχιλλοπουλείου. Είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται προκειμένου να δρομολογηθεί θετική έκβαση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται πως ο ξενώνας ανακατασκευάστηκε σε ένα παλιό και εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Πλαστήρα (δίπλα από την είσοδο του παλιού Νοσοκομείου), χάρη στη δωρεά 80.000 ευρώ που διέθεσε ο κ. Τσιμάς για τη δημιουργία τεσσάρων δωματίων υπερλούξ, που όταν εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 ελπίζονταν ότι θα ήταν απάγκιο για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχεία και έπρεπε να βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς, συγγενείς τους, δυόμιση χρόνια όμως μετά έβαλε λουκέτο.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις