Η αλήθεια είναι πως όποιος έχει μνήμη και θυμάται θα έχει διαπιστώσει πως η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο έχει αναιρέσει πολλές φορές αυτά που η ίδια λέει. 

Ο κορωνοϊός που δεν κολλάει (μάλλον) σε εξωτερικούς χώρους

Αφού προσπεράσουμε τα όσα έχουν ειπωθεί για τις «επικίνδυνες», μετά «υποχρεωτικές» μάσκες (διαβάστε σχετικά εδώ) η κυβέρνηση προχώρησε τελικά πριν από λίγους μήνες στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό βλέπουμε διαρκώς εικόνες από τις δυνάμεις ασφαλείας να επιβάλουν υπέρογκα πρόστιμα σε ανθρώπους που μπορεί απλά να μην έβαλα σωστά τη μάσκα, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και αυτό που έγινε στην Κρέστενα, εκεί που ένας ηλικιωμένος κύριος πρέπει να δώσει σχεδόν όλη την σύνταξη του γιατί η μάσκα του ήταν κάτω από τη μύτη.

Και πάνω εδώ τίθεται το ερώτημα -το οποίο δημιουργείται έπειτα από τις δηλώσεις των κυβερνώντων- τελικά ο κορωνοϊό κολλάει στους εξωτερικούς χώρους ή όχι;

Και αν όχι… τότε γιατί απαγορεύεται η κυκλοφορία; Τότε γιατί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας;

Σε αυτά τα ερωτήματα ήρθε να μας απαντήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με σημερινές του δηλώσεις. 

«Οι 5.000 άνθρωποι (σ.σ. αστυνομικοί) που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός στην ατμόσφαιρα. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους» ισχυρίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Πολυτεχνείο.

Ο υπουργός διαδίδει άραγε fake news για τον κορωνοϊό; Και αν ναι… τότε μήπως θα έπρεπε ο ίδιος να επέμβει και να συλλάβει τον εαυτό του;

 

Το δεύτερο κύμα 

«Το δεύτερο κύμα μας χτυπάει με σφοδρότητα» δήλωσε η κα. Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Το δεύτερο κύμα δεν έχει εξελιχθεί όπως θα περιμέναμε, επιβεβαίωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Οι κυβερνώντες παραδέχονται την αποτυχία του lockdown (στα οποίο μάλιστα έδωσαν και παράταση), την ίδια ώρα που πριν από λίγο καιρό διαβεβαίωναν πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για το δεύτερο κύμα.

«Κατορθώσαμε να αποτελούμε διεθνώς παράδειγμα επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και να παραμένουμε -ακόμα και σήμερα που αντιμετωπίζουμε το δεύτερο κύμα- μια από τις ασφαλέστερες χώρες παγκοσμίως και εξάγουμε πλέον τεχνογνωσία σε άλλες χώρες για τα συστήματα ελέγχου που εφαρμόσαμε», υποστήριζε πριν 2 περίπου μήνες ο Νίκος Χαρδαλιάς, πανηγυρίζοντας για τ’ ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για το δεύτερο κύμα.

Δύο μήνες μετά και η χώρα μας μπήκε σε lockdown στο οποίο βρίσκεται εδώ και τρείς εβδομάδες και ο κορωνοϊός όλα δείχνουν πως δεν θα τεθεί υπό έλεγχο παρά τις απαγορεύσεις, με όλους τους επιστήμονες να αναμένουν τα μέσα (προς τέλη) Δεκεμβρίου, εκεί που ο ιός έτσι και αλλιώς θα έκανε μία «κοιλιά».

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις