Αντιδράσεις και για την ΠΝΠ που προβλέπει προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις!

Δεύτερη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα και ήδη άρχισαν οι διαμαρτυρίες. Σήμερα, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου συναντήθηκαν και με τον προϊστάμενο.

Οι εκπαιδευτικοί, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την χθεσινή ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις με τρίμηνες ή εξάμηνες συμβάσεις, καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ελαστικοποιούνται ακόμη περισσότερο οι συμβάσεις εργασίας. Τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Μαγνησίας παραμένουν, οι δάσκαλοι ζητούν να αυξηθούν οι αίθουσες όπου γίνονται μαθήματα και οι αιτήσεις για άδειες, λόγω του covid-19, έχουν ξεπεράσει τις 30.

Η παράσταση διαμαρτυρίας – που πάντως έγινε μετά το πέρας των μαθημάτων – αφορούσε κυρίως τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, που είναι αυξημένος στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας. Οι δάσκαλοι ζητούν να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και να διδάσκει ένας εκπαιδευτικός ανά 15 μαθητές. Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνουν πρέπει να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχοντες χώροι στα σχολεία και σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση να βρεθούν νέοι χώροι για τους μαθητές.

Το δεύτερο θέμα για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι δάσκαλοι, αφορούσε την ψήφιση της ΠΝΠ του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Απόστολος Μούσιος, «χθες το βράδυ ψηφίστηκε μία τροπολογία με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε ένα άσχετο νομοσχέδιο της Υγείας, ότι θα μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να προσλαμβάνει αναπληρωτές με τρίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις. Αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο, γιατί δεν θα πρέπει να ελαστικοποιηθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Θα πρέπει οι αναπληρωτές να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και σε περίπτωση που όλα πάνε καλά και λήξει ο συναγερμός για τον κορωνοϊό, οι εκπαιδευτικοί που επανέρχονται, να μπορούν να κάνουν ενισχυτική διδασκαλία ή να καλύπτουν βραχυχρόνιες άδειες».

Τα κενά

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, τα κενά σε εκπαιδευτικούς εξακολουθούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Μούσιος, από τα νηπιαγωγεία της Μαγνησίας λείπουν 10 νηπιαγωγοί, 12 άτομα σε τμήματα ένταξης, εκκρεμούν οι διορισμοί στις τάξεις Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, δύο δάσκαλοι, δύο δάσκαλοι αγγλικών, δύο γυμναστές, δύο δάσκαλοι πληροφορικής.

Επιπλέον, έχουν υποβληθεί αιτήματα για άδειες από εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οι οποίοι θα πρέπει να αναπληρωθούν. Μέχρι τώρα, έχουν υποβληθεί 15 τέτοια αιτήματα από αναπληρωτές και 20 από μόνιμους δασκάλους.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις