«Αν δεν κερδίσουμε ότι θέλουμε θα το υπερασπιστούμε σε γη και θάλασσα» δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος

Με την ελληνική κυβέρνηση να ετοιμάζεται ακόμα μια φορά να μπει σε συζητήσεις με την Τουρκία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της ΑΟΖ της δικής μας! Μάλιστα σε ένα νέο tweet του ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει ότι αυτό θα είναι για το δικό μας κέρδος αλλιώς θα το υπερασπιστεί!

Απλά και κατανοητά ο διάλογος κατά τον Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ο διαμοιρασμός της ελληνικής ΑΟΖ και πόρων αλλιώς θα ξαναβγάλει τον στόλο και τα ερευνητικά. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση μιλάει για ένα και μόνο θέμα: “Την υφαλοκρηπίδα” αλλά μέσα στα επόμενα 24ωρα, πιθανότατα πριν τη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, θα ανακοινωθεί ο 61ος γύρος συνομιλιών για το θέμα των θαλασσίων ζωνών, ενώ διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, διαπιστώθηκε πρόοδος στις διεργασίες για τη θέσπιση μηχανισμού αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Άραγε προσέρχονται σε συνομιλίες γνωρίζοντας ότι η Τουρκία θέλει όλα τα ζητήματα στο τραπέζι;

Σε δύο αναρτήσεις του στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε ότι επιθυμεί να δώσει χώρο στη διπλωματία και ότι η Τουρκία είναι μία χώρα που επιθυμεί να λύνει ήρεμα τις διαφορές της.

Εγραψε ο Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι μία χώρα με ιστορία δύο χιλιάδων ετών. Χωρίς να κουβαλάμε συμπλέγματα, προχ ωράμε όλες τις διαδικασίες με ώριμο και πολιτισμένο τρόπο και αδιαφορούμε για τις συνεχείς προκλήσεις. Ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι. Με αυτή την οπτική, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι το τέλος».

Recep Tayyip Erdoğan
@RTErdogan
Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2 bin yıllık geçmişi olan köklü ve kadim bir devlettir. Hiçbir komplekse kapılmadan, içinden geçtiğimiz tüm süreçleri vakur ve olgun şekilde yürütmekte, ısrarlı provakasyonlara asla aldırış etmemekteyiz.

πηγή:pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις