Στον εισαγγελέα οι ιθύνοντες νόες της Κυβέρνησης που απέκρυπταν τα κρούσματα κορονοϊού στο νησί.

Περίπου 25 κάτοικοι της Πάρου, ανάμεσα στους οποίους είναι γνωστοί καταστηματάρχες του νησιού αλλά και γιατροί, προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα σε βάρος όλων των υπευθύνων για την απόκρυψη των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο νησί τους.

Σύμφωνα με την είδηση που αναρτήθηκε στο Parosnews οι μηνυτές αποφάσισαν να στραφούν σε βάρος κάθε υπευθύνου «μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις για τη ζωή μας στην Πάρο και την Αντίπαρο, όπου με βάση πλήθος δημοσιευμάτων αποκαλύφθηκε: ότι αποκρύπτονταν τα κρούσματα κορονοϊού, που εντοπίζονταν, ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωσή μας για την πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα αύξησή τους, ότι δεν ελήφθη κανένα έκτακτο μέτρο προς προειδοποίηση και αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας».

Η μήνυση που έλαβε εντολή να συντάξει ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, Ευάγγελος Γεωργακόπουλος, θα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και θα αφορά στην τέλεση των εγκληματικών πράξεων:

α) της έκθεσης (306 ΠΚ)

β) της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου (288ΠΚ) εξαιτίας της παράλειψης λήψης αναγκαίας ενέργειας για αποτροπή και καταστολή κοινού κινδύνου και

γ) της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (285 ΠΚ).

«Η Πάρος και η Αντίπαρος, αναφέρουν σύμφωνα με το Parosnews οι μηνυτές, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας, καλούμαστε να πληρώσουμε ένα τεράστιο κόστος και στην υγεία μας και στην οικονομία μας».

«Ένα κόστος που θα ήταν ασύγκριτα μικρότερο εάν μας είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα, εάν δεν είχαν συγκαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβαινε στα νησιά μας εδώ και τόσες εβδομάδες».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Documentonews στην μήνυση θα αναφέρονται και συγκεκριμένα περιστατικά που καταδεικνύουν ολόκληρη μεθόδευση προκειμένου πολίτες που ήταν φορείς του ιού να μην καταγράφονται στα κρούσματα όσο ήταν στο νησί αλλά αφού επέστρεφαν στην Αθήνα.

Την απόκρυψη, που όπως αποδείχτηκε ήταν κεντρικά σχεδιασμένη αποκάλυψε με έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο,  από τις 16 Ιουλίου, επιβλήθηκε στις μονάδες υγείας των νησιών να σταματήσουν να ενημερώνουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες για τα κρούσματα κορονοϊού, αναφέροντας πως η αρμοδιότητα για την ενημέρωση για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID 19 ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ.

Δηλαδή, η ενημέρωση για το τι θα εξελισσόταν σε κάθε νησί, θα συνεχιζόταν αποκλειστικά από τον ΕΟΔΥ.

Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Το γεγονός παραδέχτηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος ομολόγησε ότι δεν ανακοινώνονταν τα κρούσματα ανά νησί για …να μην στοχοποιηθούν τα νησιά.

Σοφία Αναστασίου

πηγή πληροφόρησης:documentonews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις