Αποκαλυπτική η χτεσινή συνέντευξη του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, σε τρία μέσα ενημέρωσης της Χίου, αφού αποκάλυψε τα «σχέδια της ΕΛ.ΑΣ» στα πρόσφατα επεισόδια της Χίου και της Λέσβου, όταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τις τοπικές κοινωνίες στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν την κατασκευή νέων ελεγχόμενων δομών μεταναστών, αλλά εξαιτίας της προχειρότητας κατέληξαν σε ξυλοδαρμό και διασυρμό αστυνομικών, που στάλθηκαν στα δυο νησιά,  εντελώς πρόχειρα και δίχως καμία διοικητική και επιχειρησιακή υποστήριξη, όπως οι ίδιοι αστυνομικοί έχουν ήδη καταγγείλει.

 

Τι είπε λοιπόν ο υπουργός;

«Δεν ήταν απόφαση Μηταράκη, αλλά έχω ξεκάθαρα προσωπική ευθύνη ως μέλος της κυβέρνησης. Παρότι δεν έχω την αρμοδιότητα, όπως ξέρετε, της Ελληνικής Αστυνομίας. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου από μια συλλογική κυβερνητική απόφαση».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «Η επιλογή της αστυνομίας να στείλει περισσότερες δυνάμεις από ότι θα περίμενε κανείς είχε στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Ο στόχος ήταν να μην ακουμπηθεί κανείς. Υπήρχε μια πολύ μεγάλη ένταση. Αυτή η μεγάλη ένταση δυστυχώς ξέφυγε απαράδεκτα και από την ΕΛ.ΑΣ. και ξέφυγε πολύ άσχημα», τόνισε.

Ενώ χαρακτήρισε ως μη αποδεκτές συμπεριφορές, τόσο την επίθεση και τον ξυλοδαρμό αστυνομικών σε ξενοδοχείο των ΜΑΤ από πολίτες, όσο και το σπάσιμο αυτοκινήτων πολιτών από τα ΜΑΤ κατά την αποχώρησή τους στο λιμάνι των Μεστών.

ΜΑΤ σε Ρόλο Χούλιγκαν στη Χίο: Σπάνε Αυτοκίνητα, Φωνάζουν ...

Όχι που θα άφηνε ο κ Μηταράκης, να του χρεώσουν τη λέντζα και να μη τον ξαναψηφίσουν οι Χιώτες συντοπίτες του.

 

Οπότε κ Χρυσοχοίδη όπως αντιλαμβάνεστε, μετά και το άδειασμα του συναδέλφου σας κ Μηταράκη,  χρεώνεστε εξ ολοκλήρου την αποτυχία και το διασυρμό των αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά, εξαιτίας της προχειρότητας και της έλλειψης επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Χάος στη Λέσβο: Πολίτες με όπλα κατά αστυνομικών! Δύο τραυματίες ...

 

Πηγή πληροφόρησης: ethnos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις