Δράσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της Μαγνησίας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Στον σχεδιασμό τους περιλαμβάνουν κινητοποίηση στα Κέντρα Υγείας και μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, μετά από επαφή που είχε με τους αγροτικούς συλλόγους του Νομού, αποφάσισε να διεκδικήσει δυναμικά τα αιτήματα του κλάδου, περιλαμβάνοντας και άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως η υγεία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και συντονιστής της ομοσπονδίας, Θεόδωρος Γεωργαδάκης, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στα Κέντρα Υγείας, για να διεκδικηθεί η στελέχωσή τους και η αναβάθμιση των υποδομών τους, ενώ στις 18 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο.

Οι αγρότες θα καταθέσουν ψήφισμα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης διοίκησης και θα καταλήξουν στο γραφείο του ανταποκριτή του ΕΛΓΑ.

Για τη δύσκολη θέση των αγροτών, μίλησε ο κ. Γεωργαδάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί. «Δε μπορούμε να μείνουμε άλλο με τα στόματα κλειστά. Έχουμε χορτάσει από παχιά λόγια. Παίρνουμε τον δρόμο της διεκδίκησης για να δοθούν κάποιες απαντήσεις στους αγρότες που θέλουν να ζήσουν».

Ο κ. Γεωργαδάκης πρόσθεσε ότι πολλοί αγρότες δεν έχουν λάβει καν αποζημίωση για τις ζημιές στις καλλιέργειές τους από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ καθυστερούν και τα πορίσματα του ΕΛΓΑ.

Όλα τα παραπάνω έχουν σοβαρό αντίκτυπο στα οικονομικά των αγροτών, ενώ πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Απορρίπτονται οι ελαιοπαραγωγοί

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και το πρόβλημα που έχει προκύψει με το μέτρο 2.1 για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών. Πολλοί, όπως είπε, απορρίπτονται επειδή δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Αγροτών, γι αυτό και ζητούν να ανοίξει για όλους τους αγρότες, ακόμη κι αν δεν είναι το κύριό τους επάγγελμα η αγροτική εργασία.

Επίσης, κατηγόρησε τις αρμόδιες Αρχές ότι δε φροντίζουν για την έγκαιρη αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες φθορές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού – Σούρπης, Ευστάθιος Γλιάτης, σημείωσε ότι με την πανδημία φάνηκε η «γύμνια» του δημοσίου συστήματος Υγείας. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το Κέντρο Υγείας Αλμυρού όπου υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο και ένας οδηγός, για να καλύψει μία περιοχή 35.000 κατοίκων.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις