Θα πλημμυρίσουν τα νησιά μας και η ενδοχώρα με χιλιάδες πρόσφυγες εκ Λιβύης;

Ο Mikael Virtanen, ειδικός στην διαχείριση κρίσεων , επικαλούμενος εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζει ότι η παρέμβαση της Τουρκίας στην Βόρεια Αφρική θα προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα μετανάστευσης στην Ευρώπη, πολύ πιο σοβαρό από το προηγούμενο!

“Οι προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν να βάλει την Λιβύη βαθύτερα στον πόλεμο, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστική καταστροφή που θα προκαλούσε με την σειρά της δυσμενείς γεωπολιτικές και γεω-οικονομικές εντάσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μέση Ανατολή”,αναφέρει ο αναλυτής.

Ενώ ο λιβυκός εμφύλιος πόλεμος εντείνεται, περισσότεροι από 48.000 πρόσφυγες και 635.000 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί σε κέντρα κράτησης σε όλη τη Λιβύη, ανέφερε ο ίδιος έχοντας έγκυρες πληροφορίες.

Άλλα 1,3 εκατομμύρια Λίβυοι όμως έχουν απόλυτα ανάγκη την ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Μια άλλη απειλή που υπάρχει, αφορά τις κρυφές προσπάθειες του Ερντογάν να δημιουργήσει ένα κράτος “μαριονέτα” στη Λιβύη, στο οποίο θα κυριαρχούν τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μιας από τις μεγαλύτερες ακραίες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λιβύη υπό την ηγεσία του GNA.

«Δίνοντας στην Μουσουλμανική Αδελφότητα πολιτική εξουσία στο Μαγκρέμπ, ο Ερντογάν θα επιδεινώσει περαιτέρω τις σεκταριστικές εντάσεις σε ολόκληρη την περιοχή, επιδεινώνοντας τις ήδη ευάλωτες κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Συρία και την Αίγυπτο», τονίζει ο Virtanen.

“Ο Τούρκος πρόεδρος όμως, απειλείται και με σοβαρό αποκλεισμό της χώρας του από τον γνωστό υποθαλάσσιο αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας East Med, γι αυτό και ο Ερντογάν στράφηκε στη Λιβύη η οποία είναι πλούσια σε πετρέλαιο για να εξασφαλίσει τη δική του πηγή φτηνής ξένης ενέργειας για την Τουρκία”, ανέφερε ο αναλυτής σε εβραϊκό ειδησεογραφικό συνέδριο.

Καθώς τα τουρκικά στρατεύματα και οι δυνάμεις του GNA προετοιμάζονται για μια μεγάλη επίθεση, ο Ερντογάν, μέσω της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου, μπορεί σύντομα να αποκτήσει τον άμεσο έλεγχο στο δίκτυο παραγωγής και διανομής πετρελαίου της Λιβύης, έγραψε ο Virtanen.

πηγή:crashonline.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις