Νοσηλεύεται πυροσβέστης που διαγνώστηκε θετικός – Κίνδυνος να αναστείλει τη λειτουργία της η Υπηρεσία!

Τον κίνδυνο ακόμη και να αναστείλει τη λειτουργία της αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, εφ’ όσον βρεθούν νέα θετικά κρούσματα το επόμενο 15νθήμερο. Ήδη, η υπηρεσία, μετρά έξι θετικά κρούσματα, ενώ ακόμη ένας πυροσβέστης διαγνώστηκε θετικός και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Επίσης, ένας ακόμη πρόκειται να υποβληθεί αύριο σε τεστ, καθώς εμφανίζει υψηλό πυρετό. Συνολικά, 38 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να λειτουργεί μόνο με την ελάχιστη βάρδια των έξι ατόμων.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη σε αξιωματικό της Πυροσβεστικής. Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και την Παρασκευή σε έλεγχο διαγνώστηκαν θετικοί άλλοι πέντε πυροσβέστες που κάλυπταν βάρδιες. Όλοι οι εργαζόμενοι σε γραφεία και βάρδιες, συνολικά 38 άτομα, τέθηκαν σε καραντίνα μίας (οι αρνητικοί) και δύο (οι θετικοί) εβδομάδων.

Πλέον, οι βάρδιες καλύπτονται από τις εφεδρείες, με τον μικρότερο δυνατό αριθμό ατόμων, δηλαδή έξι άτομα σε κάθε βάρδια, για να καλύπτουν δύο οχήματα και έναν τηλεφωνητή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Σάββατο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας ακόμη πυροσβέστης. Ο ίδιος μετέβη στο Νοσοκομείο, έχοντας εμφανίσει υψηλό πυρετό, όπου υποβλήθηκε σε τεστ και πλέον νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο». Ο συγκεκριμένος πυροσβέστης ανήκε στις εφεδρείες και τις τελευταίες 15 ημέρες δεν είχε έρθει σε επαφή με συναδέλφους του.

Αντίστοιχη είναι η περίπτωση ενός ακόμη εφεδρικού, που επίσης είναι εμπύρετος και θα μεταβεί αύριο στο Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε τεστ.

Στο μεταξύ, στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε απολύμανση, ενώ μετά από αίτημα της Ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων Μαγνησίας, σήμερα έγινε νέα απολύμανση από συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Επίσης, εξασφαλίστηκε από την Ένωση έκπτωση για όλους τους πυροσβέστες με τα Ιδιωτικά Πολυιατρεία ΕΛΠΙΣ, ώστε α προχωρήσουν όλοι σε μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοίού. Η τιμή για το τεστ ανέρχεται στα 55 ευρώ και για την πραγματοποίησή του απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού στο 24210-36090.

Μην βρεθούν άλλα κρούσματα…

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ουσιαστικά υπολειτουργεί, καθώς μόλις καλύπτονται οι βάρδιες από τις εφεδρείες.

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι πως αν στο διάστημα των επόμενων ημερών προκύψουν κι άλλα κρούσματα, τότε η Πυροσβεστική ουσιαστικά θα αναστείλει τη λειτουργία της! Σε μία τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να καλύπτεται από όμορες υπηρεσίες, όπως το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα και η ΒΙΠΕ.

Ρεπορτάζ/ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις