Στο αρχείο τέθηκε προς ώρας και μόνο για το έτος 2014, η σχηματισθείσα δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων κατόπιν καταγγελιών και εκτεταμένο διαχειριστικό-οικονομικό έλεγχο του Ιδρύματος με την επωνυμία «Γηροκομείον Βόλου».

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ,  ο κ. Εισαγγελέας έχει  τη γνώμη ότι μέχρι την παρούσα στιγμή και με τα συγκεκριμένα δεδομένα-στοιχεία που αφορούν το έτος 2014 και μόνο, δεν συντρέχει περίπτωση κίνησης της ποινικής δίωξης.

Ωστόσο, στην ίδια πράξη – έγγραφο, ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών επισημαίνει, ότι μετά την ολοκλήρωση του παρόντος πολυετούς και ιδιαίτερα χρονοβόρου διαχειριστικού-οικονομικού ελέγχου του ιδρύματος για το έτος 2014, θα ακολουθήσει έλεγχος αρχικά για τα έτη 2013 και 2015 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επέκταση του ελέγχου και στα έτη 2016, 2017 και 2018,  με την ολοκλήρωση των οποίων θα υποβληθούν στην Εισαγγελία, νεότερες εκθέσεις ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και σε περίπτωση που προκύψουν ποινικώς αξιόλογα ευρήματα, αυτά θα αξιολογηθούν όχι μόνο αυτοτελώς αλλά και σε συνδυασμό με τα ευρήματα του παρόντος ελέγχου για το έτος 2014 αλλά και με τα πιθανά ευρήματα γενικού φορολογικού ελέγχου του ιδρύματος και εφόσον διαφανεί η τέλεση κάποιου κακουργηματικής φύσεως εγκλήματος, η παρούσα δικογραφία θα ανασυρθεί από το σχετικό αρχείο.

Επίσης στο έγγραφο αρχειοθέτησης ο κ. Εισαγγελέας χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η  αναμφίβολα ηθικά επιλήψιμη επιλογή του προέδρου του Ιδρύματος να πραγματοποιεί με την ιδιότητά του αυτή οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές με επιχειρήσεις δικής του ιδιοκτησίας-εκμετάλλευσης δεν συνδέεται με αποδεδειγμένο παράνομο πλουτισμό του ιδίου εις βάρος της περιουσίας του Γηροκομείου Βόλου και ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε η τέλεση κάποιου κακουργηματικής φύσεως εγκλήματος, οποιοδήποτε δε πιθανολογούμενο πλημμεληματικό αδίκημα φέρεται ότι έχει τελεστεί κατά το ελεγχόμενο έτος 2014 έχει ήδη υποπέσει σε παραγραφή.

Στις δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Παύλος Πάνος  ξέχασε να αναφέρει στους πολίτες του Βόλου, τους οποίους επανειλημμένως ευχαριστεί για την στήριξή τους στο Ίδρυμα, ότι ο έλεγχος συνεχίζεται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της προεδρίας του (για τα έτη  2013, 2015 και στη συνέχεια για τα έτη 2016, 2017 και 2018) και ξέχασε την αναφορά του κ. Εισαγγελέα ότι το ελεγχθέν έτος 2014 έχει ήδη υποπέσει σε παραγραφή για οποιοδήποτε πιθανολογούμενο πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα.

Κυρίως όμως ο κ. Παύλος Πάνος ξέχασε να πει στους πολίτες του Βόλου, ότι ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών αναφέρει προς τον κ. Εισαγγελέα Εφετών, πως μετά την επιστροφή της δικογραφίας, θα εξαχθούν  αντίγραφα αυτής και θα δημιουργηθεί νέα αυτοτελής δικογραφία αναφορικά με τη διαφαινόμενη κατάρτιση και χρήση διαφόρων πλαστών εγγράφων εκ μέρους των αρμοδίων υπαλλήλων του Γηροκομείου Βόλου και κυρίως του Προέδρου αυτού Παύλου Πάνου που φέρεται ότι έλαβε χώρα κατά τα έτη 2018-2019 προκειμένου να παραπλανηθούν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ποιός θα ενημερώσει τους πολίτες για αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν στο Γηροκομείο της πόλης; Πώς μπορεί ο κ. Παύλος Πάνος , ως εκπρόσωπος ενός Ιδρύματος, ως Πρόεδρος ενός πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου  να προβαίνει σε δηλώσεις περί πανηγυρικής δικαίωσής του, όταν ρητά στη διάταξη του κ. Εισαγγελέα αναφέρονται τα ανωτέρω και ουδείς να αντιδρά;

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις